Rareș Bogdan a spus cine va fi viitorul premier al României. Pe el îl vor susține după demiterea lui Florin Cîțu

06 oct. 2021
Rareș Bogdan a spus cine va fi viitorul premier al României. Pe el îl vor susține după demiterea lui Florin Cîțu

România se află în mijlocul unei crize politice, care a uluit întreaga Europă. Marile publicații internaționale au prezentat pe larg situația din țara noastră. În plin val 4, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemie, nu reușește să treacă peste problemele de ordin politic.

Președintele Klaus Iohannis a ieșit public pentru a condamna partidele care au demis Guvernul Cîțu și a anunțat că abia săptămâna următoare va organiza consultări cu toate formațiunile. Între timp, România declanșează mecanisme de protecție ale UE pentru că spitalele au rămas fără medicamentele necesare pentru tratamentul cazurilor grave de coronavirus.

În acest context dramatic, partidele politice vorbesc mai mult despre funcții și putere. Nimeni nu vrea să cedeze. PSD vrea alegeri anticipate și au pregătit deja un nou program de guvernare. USR refuză să mai colaboreze cu Florin Cîțu, iar PNL insistă cu același premier.

Pe cine susține PNL pentru funcție de premier după demiterea lui Florin Cîțu?

Într-o intervenție la B1 TV, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL a spus clar că partidul pe care-l reprezintă are o singură opțiune de prim ministru: Florin Cîțu. Ceea ce înseamnă că va continua criza în România.

„PNL nu renunță la Florin Cîțu și o spun extrem de răspicat și extrem de bine informat. Pentru noi opțiunea este Florin Cîțu premier, acum este încărcat și cu opțiunea PNL. Nu pierdem guvernarea, rămânem la guvernare și vom face exact ce am promis în fața românilor”, a spus Rareș Bogdan.

Fostul jurnalista a mai dezvăluit și faptul că până pe 21 octombrie, România trebuie neapărat să aibă un ministru de finanțe pentru că urmează consiliul ECOFIN în urma căruia va fi aprobată tranșa de 3,9 miliarde de euro bani din PNRR pentru România:

„Florin Cîțu este opțiunea noastră. Pentru România, umătorii trei ani înseamnă, din punctul nostru de vedere, reforme, modernizare, implementare de bani europeni. Niciodată această țară nu a avut șansa unei sume atât de mari de bani pentru inevstiții. Pe 21, România trebuie să aibă un ministru de Finanțe valid, pentru că este Ecofinul și după ce trecem prin Ecofin PNRR intrăm în cele 60 de zile în care urmează să primim banii, cei 3,9 miliarde de euro.

Fac parte dintre cei din PNL care au crezut până în ultima clipă că cei din USR nu vor vota umăr la umăr cu antivacciniștii de la AUR, cu antieuropenii de la AUR, nu am crezut că domnul Cioloș care clamează la Bruxelles valorile europene că votează umăr la umăr cu AUR”, a mai spus Rareș Bogdan.