Răstunare de situație. Rareș Bogdan a anunțat dacă PNL acceptă să guverneze cu Dacian Cioloș premier

12 oct. 2021
Răstunare de situație. Rareș Bogdan a anunțat dacă PNL acceptă să guverneze cu Dacian Cioloș premier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Dacian Cioloș, liderul USR să formeze un nou guvern. Acesta are la dispoziție zece zile pentru a-și construi cabinetul și a găsi în Parlament o majoritate care să-l susțină. Pare o misiune imposibilă, în contextul în care PSD a anunțat că dorește alegeri anticipate, iar PNL a transmis că nu mai vrea să guverneze alături de USR.

Și totuși lucrurile nu sunt chiar bătute în cuie. Deși liberalii îl atacă puternic pe Dacian Cioloș și îi spună să caute susținere la Diana Șoșoacă, respectiv PSD și AUR, Rareș Bogdan lasă și spațiu de negocieri. Acesta nu exclude refacerea alianței. De altfel ar fi singura soluție pentru ca cele două partide să rămână la putere până în anul 2024.

Momentan, însă asistăm la un război al orgoliilor și la un joc politic, care irită la maxim populația sufocată de creșteri recored de prețuri și cu secțiile de terapie intensivă pline.

„Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a declarat Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan nu exclude ca PNL să facă parte dintr-un guvern cu Dacian Cioloș premier

„Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie. (…) Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă.

Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate. Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a mai fost întrebat și dacă exclude posibilitatea ca PNL să facă parte dintr-un guvern condus de Dacian Cioloș: „Nu exclud absolut nimic, dar decizia aceasta nu o ia Rareş Bogdan”.