Rata de infectare a ajuns în București la aproape 10 la mia de locuitori. Ce restricții intră în vigoare

04 oct. 2021
Rata de infectare a ajuns în București la aproape 10 la mia de locuitori. Ce restricții intră în vigoare
Foto: Matteo Jorjoson on Unsplash

Valul 4 al pandemiei continuă să creeze panică în România. În timp ce țări precum Danemarca sau Portugalia au ridicat toate restricțiile, pentru că au peste 90% populație vaccinată, în România problemele sunt mari. Doar puțini peste 30% cetățeni sunt imunizați, iar rata de infectare este într-o creștere accentuată.

Astăzi, 4 octombrie, Direcția de Sănătatea Publică a anunțat că Bucureștiul a ajuns la 9,64 persoane bolnave cu coronavirus la mia de locuitor, un procent de-a dreptul alarmant.

Reamintin că în urmă cu o săptămnă, Capitala era la 4,95 cazuri la mia de locuitori. Însă de atunci aproape că s-a dublat.

Cel mai rău la acest capitol stau cei care locuies în Sectorul 1, având 11,29 cazuri la mia de locuitori, iar apoi cei din Sectorul 6 cu 10,35.

Sectorul 3 are cele mai puține cazuri din București, 7,7 la mia de locuitori.

Măsurile care sunt în vigoare la acest moment în Capitală, ca urmare a hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență al Muncipiului București sunt următoarele:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
  • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
  • Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
  • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
  • Magazinele se închid la ora 22:00.