România intră oficial în criză! PSD a decis să dea jos Guvernul Cîțu și solicită alegeri anticipate. Pe cine vor premier

28 sept. 2021
România intră oficial în criză! PSD a decis să dea jos Guvernul Cîțu și solicită alegeri anticipate. Pe cine vor premier
Marcel Ciolacu

Clasa politică din România nu se mai satură de circ. Nici nu s-a terminat bine show-ul dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, că deja PSD a intrat puternic în scenă. În paralel, se ceartă între ei și cei de la USR-PLUS. Barna îl acuză pe Cioloș de securisme, după ce acesta din urmă a câștigat primul tur al alegerilor din interiorul partidului.

În tot acest haos fără de sfârșit, România este puternic lovită de valul 4 al coronaviruslui și se așteaptă ca până la sfârșitul săptămânii să depășim 10.000 de cazuri noi pe zi. Conducerea PSD a decis, în acest context că este un moment bun să dărâme Guvernul Cîțu. Au anunțat că au depus moțiune de cenzură și că o vor vota și pe cea a USR-PLUS și AUR

„Noi spunem că acest guvern incompetent trebuie să plece acasă, după care președintele poate catadicsește să intre în rolul de mediator și trece la consultări cu partidele. Noi vedem în acest moment o singură soluție, alegerile anticipate”, a declarat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

PSD vrea alegeri anticipate

Declarația lui vine la scurt timp după decizia CCR care spune că există un conflict juridic între Parlament și Guvern pe tema moțiunii depuse de USR și AUR.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a insistat și el pe ideea că singura soluție pentru ieșirea din criza actuală sunt alegerile anticipate și instalarea unui guvern tehnocrat până la organizarea acestora. Așadar susține un premier tehnocrat. În trecut România a mai avut un executiv de acest tip, condus de Dacian Cioloș, însă toți miniștrii de atunci au devenit între timp politicieni cu influență.

„Vi se pare normal să mai continuăm în valul 4 cu scumpirile de acum cu Guvernul Cîțu?! Eu nu cred. Este atributul președintelui să desemneze (c.n. un premier), nu al liderului opoziției”, a spus Marcel Ciolacu.