România învinge Muntenegru, dar ratează calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cristina Neagu, în lacrimi

21 mart. 2021
România învinge Muntenegru, dar ratează calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cristina Neagu, în lacrimi
FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

Echipa de handbal feminin a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a pierdut cu Norvegia la 5 goluri diferență și a câștigat la 3 împotriva Muntenegrului. Ca să meargă mai departe, ar fi trebuit ca în acest ultim meci să se impună la 5 sau chiar 6 goluri diferență.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren și a reușit 12 goluri, dar a ratat trei lovituri de la 7 metri. Presiunea a fost imensă, iar zarurile au fost aruncat practic în meciul cu Norvegia, când reprezentativa țării noastre a făcut o repriză secundă dezastruoasă, atât în apărare, cât și în atac.

Cum putea România merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Muntenegreu învinsese cu o zi înainte Norvegia, așa că România trebuia să bată neapărat Muntenegru și avea nevoie de 5 goluri în plus. Toate cele trei țări participante la mini Turneul preolimpic au reușit câte două puncte și departajarea s-a făcut la golaveraj.

Dacă România ar fi fost învinsă de Norvegia la 4 goluri diferență, atunci victorita de astăzi cu Muntegru ar fi fost suficientă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cristina Neagu a ratat șansa de a-și îndeplini cel mai mare vis al său, o medalia olimpică. Pentru ea ar fi fost al treilea turneu final.

Echipa României, la pământ fără Cristina Neagu

Cea mai bună jucătoare a lumii de patru ori are 32 de ani și momentan afișează o formă foarte bună și nu se gândește la retragere, însă experții cred că aceasta nu va mai rezista până la următoarele Jocuri Olimpice. În același timp situația lotului feminin de handbal este dramatică.

Fără Cristina Neagu, echipa nu reușește să bată nicio altă echipă, fetele bazându-se total pe aceasta. În zilele în care ea nu intră pe teren sau dacă nu este în formă maximă, rezultatele sunt catastrofale.

Echipa României de handbal este în prezent antrenată de Adi Vasile, cel care este și antrenorul CSM București. În trecut, acesta a fost secund la echipa națională a Muntenegrului.