Românii care vor primi automat bani de la stat începând cu 1 ianuarie 2023. Trebuie să îndeplinească doar o singură condiție

24 nov. 2022
Românii care vor primi automat bani de la stat începând cu 1 ianuarie 2023. Trebuie să îndeplinească doar o singură condiție

Anumiți români vor primi, de la 1 ianuarie, o sumă considerabilă de bani de la stat. Acest lucru se întâmplă deoarece coaliția de guvernare a decis majorarea acestei indemnizații.

Veteranii și văduvele de război vor primi, de anul viitor, sume mult mai mari de bani, după ce coaliția de guvernare a decis ca indemnizațiile acestora să fie majorare din 2023. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat luni seara că indemnizațiile acestea vor fi majorate cu aproape 30%.

„Se va actualiza cu rata inflației indemnizația pentru veteranii și văduvele de război – aceste indemnizații fiind înghețate din anul 2018, creșterea fiind de aproximativ 30%”, a fost mesajul liderului social-democrat.

PSD a trimis și un comunicat de presă în care spune că motivul pentru care acest partid a intrat la guvernare este sprijinirea categoriilor vulnerabile.

„PSD își reafirmă promisiunea făcută românilor în urmă cu un an, atunci când am intrat la guvernare, și anume că sprijinul pentru categoriile vulnerabile –  salariați, pensionari, copii – va continua atât timp cât PSD va fi la guvernare. Pentru că acesta este motivul pentru care PSD a intrat la guvernare”, arată PSD.

Se dau bani și pentru românii cu pensii mici

Să nu uităm că actuala coaliție de guvernare a decis majorarea punctului de pensie cu 12,5%, în timp ce s-au anunțat și ajutoare financiare pentru cei care o duc prost din punct de vedere financiar.

Românii cu pensii de sub 1.500 de lei primesc în plus 1.000 de lei. Cei care au pensii de sub 2.000 de lei vor primi în plus suma de 800 de lei, în timp ce pensionarii cu venituri de până în 3.000 de lei primesc în plus 600 de lei.

”În şedinţa Coaliţiei de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele: Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creşterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei. Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin ţintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel: 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 şi 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 şi 3.000 de lei. Sumele vor fi împărţite în două tranşe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023”, a notat Nicolae Ciucă.