Salariul imens pe care-l primește Mirel Rădoi ca antrenor al naționalei de fotbal. Meciul Germania – România ar putea fi decisiv pentru cariera lui

08 oct. 2021
Salariul imens pe care-l primește Mirel Rădoi ca antrenor al naționalei de fotbal. Meciul Germania - România ar putea fi decisiv pentru cariera lui
Sursa foto: Facebook

Echipa națională de fotbal a României are în față un meci greu contra naționalei Germaniei, la Hamburg, în grupa J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Selecționerul Mirel Rădoi trece printr-o situație critică și se află sub o imensă presiune.

El este criticat chiar înainte de meciul cu Germania pentru modul în care a pregătit această partidă importantă. Fostul președinte de la Rapid și Dinamo, Dinu Gheorghe este cel mai vehement în ceea ce privește gândirea tehnicianului, spunând că sunt prea multe schimbări în lot față de ultimele meciuri.

„Dacă la germani sunt schimbări, ce să mai spunem de noi? De când mă uit la echipa națională a României, doar după catastrofe mari se întâmpla asta. Sunt 11 jucători noi față de ultima convocare. Să aduci 11 jucători la nici 30 de zile de la ultima convocare… Să schimbi 11 jucători… Ce facem, selecție la echipa națională?

În mod normal, o echipă națională puternică trebuie să aibă un nucleu de 10-12 jucători care să fie mereu convocați. În jurul lor să aduci jucătorii cei mai în formă ai momentului. Așa, tot schimbând”, a spus Dinu Gheorghe, conform Prosport.

Ce salariu primește Rădoi la echipa națională

Selecționerul Mirel Rădoi a preluat naționala „mare” anul trecut în urma rezultatelor foarte bune înregistrate la naționala de tineret. Dacă acolo primea un salariu de 60.000 de euro pe lună, în prezent acesta încasează o sumă de patru ori mai mare, adică aproximativ 250.000 de euro, transmite VoxBiz.ro.

Chiar dacă suma pare mare comparativ cu salariul mediu din România, trebuie menționat că este unul dintre cele mai mici salarii pe care le-a avut vreun selecționer al naționalei în ultimii 10 ani. Cu toate acestea, Mirel Rădoi are introduse în contract și anumite bonusuri de performanță care îi vor suplimenta considerabil veniturile. Printre acestea și calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

Mirel Rădoi ar avea doi ani la dispoziție să resusciteze naționala, apoi, în funcție de realizări și performanțe, contractul i s-ar prelungi fără probleme.