Scandal imens între PNL și Klaus Iohannis! Adio Guvernul Ciucă, vin anticipatele! Ce a decis Florin Cîțu. Declarații de ultimă oră

25 oct. 2021
Scandal imens între PNL și Klaus Iohannis! Adio Guvernul Ciucă, vin anticipatele! Ce a decis Florin Cîțu. Declarații de ultimă oră

Presa internațională numără morții din România, iar politicienii duc un război al surzilor, pe funcții. Președintele Klaus Iohannis a venit cu varianta generalul Nicolae Ciucă, premier care să gestioneze situația catastrofală cu care se confruntă România astăzi, dar partidele nu se înțeleg între ele.

Florin Cîțu nu dorește să renunțe la funcție și pare că și-a luat în serios rolul de președinte al PNL. Acesta spune că este momentul ca PSD și UDMR să dea dovadă de responsabilitate și să voteze cabinetul Ciucă, în caz contrar rămâne singura soluție, anticipatele.

Klaus Iohannis a exclus această variantă, dar Florin Cîțu este foarte supărat că nu a mai fost susținut pentru funcție de premier și vrea să-l pună la zis pe președintele României. În PNL este un scandal imens. Ludovic Orban încearcă să-și facă propriul partid și să atragă mai mulți parlamentari alături de el, iar cealaltă parte a formațiunii este împărțită între Iohannis – Ciucă și Cîțu – Vîlceanu.

Florin Cîțu a venit astăzi cu o serie de declarații ferme, prin care a spus clar că el nu va lăsa ca PNL să fie distrus. A arătat cu degetul spre USR și a spus că cei care conduc partidul nu sunt interesați de oameni, ci doar de funcții.

Cele mai importante declarații ale lui Florin Cîțu

„PNL a arătat responsabilitate, a arătat flexibilitate, a arătat dorința de a rezolva această criză politică. PNL a venit și a schimbat mandatul, din propunerea de președinte al PNL- premier, a venit cu un alt candidat. Este ceea ce spuneau și cei de la PSD și cei de la USR. PSD a spus foarte clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce altă discuție să avem cu ei. USR a plecat de la guvernare și, împreună cu cei de la PSD și AUR, au dat jos un Guvern fără să aibă vreo soluție. Soluția responsabilă, astăzi, este dă votăm acest Guvern minoritar, asta ar arăta și din partea celor de la USR și de la PSD responsabilitate și că îi interesează românii și nu doar voturile și schemele electorale sau planurile lor electorale. Mergem mai departe și ne ocupăm de rezolvarea crizei din România. Dacă nu, bineînțeles, cum am spus de fiecare dată, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate”.

„Până acum, doar PNL este singurul partid, care a arătat responsabilitate și a arătat că este gata să flexibilizeze mandatul și să rezolve această criză politică. Dacă USR rămâne blocat într-o singură opțiune, nu avem cum să discutăm. Până la urmă, trebuie să facă și USR un pas, să vedem acest pas făcut de USR”.

Florin Cîțu spune că el a făcut pasul, dar…

„Dacă interesul celor de la PSD și USR este să distrugă PNL, eu nu o să permit așa ceva niciodată.”

„PNL a făcut, deja, un pas important, a arătat responsabilitate. Aș vrea să vedem și responsabilitate și de la PSD și de la USR. Amândouă partidele au spus, în această perioadă, că sunt responsabile, partidele responsabile aveau o problemă cu persoana mea. Persoana mea nu mai este, astăzi, nominalizare de premier, este o altă nominalizare pe care am făcut-o eu. Vrem să vedem, și din partea celor de la USR și PSD, responsabilitate. PSD a spus că nu vrea la guvernare. USR a plecat de la guvernare, implicit, nu vrea la guvernare”.

„Eu cred că USR trebuie să se gândească la români, în primul rând și ar trebui să facă acest lucru nu pentru coaliție, nu pentru a se întoarce la Guvern, pentru prefecți, etc. Ei știu că despre asta este vorba. Să arate că nu sunt interesați de funcții, că nu sunt interesați doar să fie la guvernare, ci că îi interesează românii. După asta, putem să discutăm. PNL a arătat acest lucru. Eu am arătat că mă interesează românii și am făcut acest pas. Trebuie să vedem acest pas și de la PSD și de la USR”.