Se dau 1000 de euro de la stat, bonus pentru familie în februarie și martie! Cine poate beneficia de acești bani și care sunt condițiile

27 ian. 2023
Se dau 1000 de euro de la stat, bonus pentru familie în februarie și martie! Cine poate beneficia de acești bani și care sunt condițiile

Luna februarie vine cu vești bune pentru acești oameni și asta din cauză că Guvernul a anunțat bonusuri pentru familie. Tot Guvernul este cel care a spus că trebuie îndeplinite anumite condiții.

Austriecii au parte de vești bune și asta pentru că în luna februarie și martie vor primi bonusuri de 1.000 de euro. Multe persoane care sunt eligibile pentru prima de climă nu au primit-o anul trecut, așa că se vor bucura de ea de două ori în acest an. Astfel, ei vor primi suma de 500 de euro în februarie, reprezentând prima de climă de anul trecut.

Aceasta se mai acordă și toamna, doar că baza socială va fi una progresivă, iar suma maximă va fi de 200 de euro, nu 500 ca anul trecut.

Vor exista patru categorii diferite, în funcție de legătura cu transportul public. Autoritățile austriece au informat că prima pentru climă va fi plătită din veniturile suplimentare de la taxele pe dioxid de carbon.

Bonusuri pentru familii și în luna martie

Pe lângă bonusul pentru climă, austriecii vor mai primi și un bonus legat de creșterea pensiilor de la 5,8% la 10,2%. Guvernul de la Viena spune o parte din această majorare va fi plătită sub forma unei plăți unice.

Autoritățile austriece explică, pe fond, că există o plată maximă plafonată de 500 de euro, dar doar pentru o pensie brută lunară de până în 2.000 de euro. Vorbim aici de plata unică de 30% din suma brută lunară.

Dacă pensia este de 2.500 de euro, valoare plății scade din ce în e mai mult.

Guvernul austriac mai spune că angajatorii vor putea plăti până la 3.000 de euro fără taxe și impozite.

Factura anuală la energie va determina și subvenția de până la 200 de euro pentru costurile de rețea și până la 500 de euro pentru energia electrică.

De asemenea, există și Bonusul familial Plus, prin care familiile pot primi până la 2.000 de euro. 550 de euro se dau pentru alocația suplimentară pentru copii, în timp ce alocația unică pentru costul vieții este până în 500 de euro.

Autoritățile austriece spun că indemnizația pentru navetiști va fi dublată până în luna iunie, iar apoi avem naveta pentru începerea școlii, în valoare de 100 de euro pentru luna septembrie.