Se dau 3.000 de euro de la stat oricărei românce care are această problemă. Gabriela Firea a făcut anunțul

18 nov. 2022
Se dau 3.000 de euro de la stat oricărei românce care are această problemă. Gabriela Firea a făcut anunțul

Statul dă oricărei românce care are această problemă suma de 3.000 de euro. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, este cea care a făcut anunțul prin intermediul unui videoclip publicat pe Facebook.

Ministrul Familiei a vorbit într-un videoclip de pe Facebook despre programul social pentru creșterea natalității. Prin acest program, orice femeie din România care suferă de infertilitate   va primi un sprijin în valoare de 3.000 de lei.

Fostul edil al Capitalei și actual ministru al Familiei a precizat că autoritățile sunt aproape de a finaliza implementarea programului benefic pentru româncele care nu pot rămâne însărcinate.

„Suntem pe ultima sută de metri cu programul de creșterea natalității prin care vom deconta 3.000 de euro tratamentele de fertilitate pentru cuplurile infertile sau femeile singure infertile care vor să urmeze acest tratament. Mă bucur că am primit foarte multe întrebări, chiar și sugestii, pentru că normele de aplicare sunt publicate pe site-ul Ministerului Familiei”, spune ministrul Gabriela Firea.

Statul dă bani oricărei românce care are astfel de probleme

Ministrul Gabriela Firea mai spune că programul de decontare a procedurilor de fertilitate pot fi realizate în spitale de stat sau în clinici private. Femeile care pot depune dosarul pentru decontările de 3.000 de euro sunt cele care au vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani.

„Acest program de decontare a procedurilor de fertilitate care pot fi realizate în spitale de stat sau în clinici private, în valoare de 3.000 de euro, pot depune dosarul femeile cu vârste între 25-45 de ani. De asemenea, se pot deconta trei proceduri pe an și aș vrea să fac câteva clarificări cu privire la întrebările pe care mi le-ați adresat”, a mai spus Gabriela Firea.

Dosarele se vor depune imediat ce ministrul Muncii va anunța că documentul a fost semnat și publicat în Monitorul Oficial.

„Veşti importante! Am publicat în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i facă pentru a obţine ajutorul financiar de 15.000 de lei. Până la sfârşitul lunii, suntem pregătiţi să primim deja dosarele!

Se pot înscrie în acest program social doar cuplurile şi femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România şi care vor desfăşura procedurile pentru obţinerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din ţara noastră”, spune Gabriela Firea.