Se dau 400 de lei de persoană de la Primărie! Înscrierile au început deja. Orice român poate primii bani direct pe card, cu o condiție

17 nov. 2022
Se dau 400 de lei de persoană de la Primărie! Înscrierile au început deja. Orice român poate primii bani direct pe card, cu o condiție

Se dau 400 de lei de persoană! Românii care vor primii bani direct pe cardSe dau bani pentru acești români. Din păcate însă, un număr foarte mic de persoane vor putea beneficia de suma de 400 de lei, din partea primăriei de unde aparțin.

Pentru că facturile tot cresc, iar prețurile alimentelor sunt și ele tot mai mari, autoritățile de la Constanța au decis să le dea o mână de ajutor persoanelor vulnerabile.

Zis și făcut. Potrivit ultimelor informații, Primăria Constanța a decis să implementeze un sistem de vouchere începând cu 2023.

Acest sistem prevede acordarea a 400 de lei, în opt rate, adică a câte 50 de lei. Înscrierile au început din data de 24 octombrie, iar beneficiarii sunt cei care au domiciliul pe raza orașului și care fac parte din categorii vulnerabile.

Practic, în această categorie, care va primi 400 de lei de la primărie, se încadrează persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001, cele care au calitatea de reprezentant legal al familiei şi care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei şi alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale), conform RomaniaTV.

Cum vor fi încasați banii?

Cum se va face plata? Ei bine, banii vor fi virați pe niște carduri, care vor ajunge la pensionari, dar și la cei care sunt indemnizați în baza legilor speciale.

Condiția este însă ca veniturile lunare ale pensionarilor să fie în sumă netă mai mici sau egale cu suma de 2024 de lei.

Și persoanele care nu au venituri pot primi cei 400 de lei, dar și persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt de asemenea menționate în decizia Primăriei Constanța.

”Datele vor fi transmise Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr. 4. Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în programul „Respect” pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro sau se pot ridica de la punctele de lucru: Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4 şi Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69 Bis. Cererile și documentele necesare se pot depune online pe adresa instituției, respect@dgas-ct.ro sau prin Poșta Română, la punctul de lucru al DGAS din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, Constanța.”, se arată în comunicatul primăriei pe marginea noilor vouchere pentru românii vulnerabili.