Se dau 5 zile libere la rând în luna decembrie! Între ce date românii intră în mini-vacanță. Anunț oficial de la Guvern

02 nov. 2022
Se dau 5 zile libere la rând în luna decembrie! Între ce date românii intră în mini-vacanță. Anunț oficial de la Guvern

Statul la stat a devenit sport național, iar drepturile bugetarilor nu se mai termină. Guvernul tocmai a decis că românii vor beneficia de cinci zile libere consecutiv, astfel că mulți au început deja să-și programeze mini-vacanța. Desigur regula este obligatorie pentru angajații din sectorul public, cei din privat urmând să lucreze dacă patronii decid acest lucru.

Așadar în luna decembrie, toți bugeraii vor beneficia de o nouă vacanță. Datele exacte sunt 30 noiembrie – 4 decembrie. Guvernul a decis practic să aloce suplimentar ziua de 2 decembrie liberă, restul fiind deja considerate sărbători, cum este Sfântul Andrei pe 30 noiembrie sau Ziua Națională pe 1 decembrie sau weekend.

Noi zile libere în 2023 pentru bugetari

„Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal”, a transmis Ministerul Muncii printr-un comunicat.

Și anul 2023 va fi plin de zile libere pentru bugetari. Un proiect al ministerului Muncii arată că angajații de la stat vor beneficia de încă 3 zile libere, pe lângă cele deja stabilite.

Așadar din 2023, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august vor fi libere.