Se dau 500 de lei de la stat pentru 2,4 milioane de români! Se primesc foarte ușor, dar cu o singură condiție. Ce trebuie făcut rapid

19 ian. 2023
Se dau 500 de lei de la stat pentru 2,4 milioane de români! Se primesc foarte ușor, dar cu o singură condiție. Ce trebuie făcut rapid

Guvernul se gândește la nevoile populației, drept urmare, pentru că 2023 se anunță a fi un an dificil din punct de vedere economic, premierul Nicolae Ciucă anunță acordarea unui sprijin financiar în plus.

Conform premierului Nicolae Ciucă, Guvernul pe care îl conduce va continua să acceseze fondurile europene, iar asta nu este tot. Cu acești bani vor putea fi aplicate și măsurile de sprijin de care pot beneficia milioane de români.

Nicolae Ciucă a reamintit populației că și în 2022, autoritățile i-au ajutat pe cei vulnerabili, iar lucrurile nu se vor opri aici.

„În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta. Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de #Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni”, a notat premierul, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă anunță acordarea a 250 de lei de la stat, pentru mai bine de 2,4 milioane de români în 2023. Acești bani vor fi acordați la fiecare două luni și pot fi utilizați pentru achiziția de alimente.

Și mai mult de atât, alte patru milioane de români mai beneficiază și de 700 de lei de la stat pentru plata facturilor la energie, de două ori pe an, a mai adăugat el.

Cine primește 500 de lei în 2023

„În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru #alimente.
De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la #energie, la nivelul fiecărei gospodării”, a continuat șeful Guvernului.

Și nici elevii nu au fost uitați e Executiv. Și în acest caz, Guvernul acordă 500 de lei. De asemenea, pentru mamele care au nou-născuți, executivul oferă un tichet social de 2.000 de lei în 2023, a mai adăugat șeful Executivului.

„Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un #tichet social de 2.000 de lei. 

Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români”, a conchis Nicolae Ciucă.