Se dau bani de la stat! Cine poate primi instant 700 de lei începând cu 1 februarie. Trebuie doar să faceți asta

02 feb. 2023
Se dau bani de la stat! Cine poate primi instant 700 de lei începând cu 1 februarie. Trebuie doar să faceți asta

Se dau bani de la stat pentru acești români începând cu data de 1 februarie. Cine beneficiază de ei și despre ce sume vorbim? Aflăm chiar de la autorități.

A început distribuirea cardurilor pentru plata facturilor la energie. Astfel, gospodăriile în care locuiește o persoană și care au venituri mai mici de 2.000 de lei și se încadrează în plafon, urmează să primească banii.

Ajutorul de la stat este distribuit în două tranșe, 700 de lei fiecare, iar banii sunt utilizați pentru plata facturilor la energie, gaze, lemne pentru foc, butelii, sau păcură.

Cine beneficiază de cardurile de energie? pensionarii, persoanele cu dizabilități care au venituri mici, beneficiarii de ajutor social și familiile care primesc alocație de susținere.

Cum primim banii? Prin Poșta Română, însă vestea proastă e că deși distribuirea cardurilor a început de pe 1 februarie, banii intră în cont de abia pe 20 februarie, conform anunțului făcut de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş (PNL).

Ce trebuie să știe beneficiarii despre cardul de energie

Dacă prima tranșă de 700 de lei intră în contul respectiv în luna februarie, iată că cea de a doua va intra de abia la toamnă, prin septembrie și va putea fi utilizată până la data de 27 decembrie 2023.

Nenumărați români vor beneficia de acest ajutor de la stat, însă pentru acest lucru, este nevoie de depunerea unei declarații pe propria răspundere.

De cealaltă parte, reprezentanții Poștei Române nu sunt prea încântați, pentru că volumul de muncă va fi unul mai mare, în timp ce numărul angajaților este la fel de mic.

De asemenea, nu toți poștașii știu cum să utilizeze cardul de energie, așa că este posibil ca anumite persoane să aibă diferite semne de întrebare atunci când le primesc.

Totuși, șeful Poștei Române a dat asigurări că va urma un training în acest sens, începând cu 1 februarie, pe o durată de două săptămâni.