Se dau bani de la stat! Românii care vor primi bani în plus sub forma de salariu. Va fi obligatoriu: e cea mai bună veste pentru ei

29 ian. 2023
Se dau bani de la stat! Românii care vor primi bani în plus sub forma de salariu. Va fi obligatoriu: e cea mai bună veste pentru ei

Unii angajați ar urma să primească bani în plus pe lângă salariu din parte statului și vorbim despre sume destul de mari, adică chiar și de 50% din valoarea salariului încasat.

Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pregătește o hotărâre de Guvern care va stabili modul în are sunt acordate sporurile pentru bugetarii și aleșii locali care implementează proiecte europene.

Ce prevede hotărârea? Sporul de muncă ar putea fi de minimum 10% și maximum 50%. Totdată, de sporuri de până la 25% vor beneficia și o parte a aleșilor locali.

Cât despre modul în care vor fi stabilite sporurile pentru astfel de proiecte, hotărârea de guvern care încă este în pregătiri, prevede următoarele: ”echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, dar și pentru implementarea proiectelor finanțate prin PNRR, pe perioada în care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii, beneficiază de o majorare a salariilor de bază, sau indemnizaţiilor de încadrare, cu până la 50%, în funcție de timpul efectiv lucrat lunar pentru activitățile proiectului”.

Cine primește un spor de 50% din salariu

Cu alte cuvinte, persoanele care muncesc până la 20 de ore vor primi doar 10% majorare salarială. De cealaltă parte, cele care muncesc 80 de ore pentru un proiect, sau mai multe proiecte, pot ajunge aș beneficieze de un spor de 50%

De cealaltă parte, cei care muncesc între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%, iar cei care lucrează între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%.

Un spor de 40% primesc cei care lucrează între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%, iar cei care depășesc cele 80 de ore, 50%.

În hotărârea de guvern mai scrie și că managerul de proiect/şeful de proiect, stabilește procentul de majorare salarială acordat pentru activitatea desfăşurată în luna anterioară ca membru al „echipei de proiect”.