Se dau bani în plus de la stat pentru tineri și bătrâni! Ce condiție simplă trebuie să îndeplinească. Gabriela Firea a făcut anunțul

29 ian. 2023
Se dau bani în plus de la stat pentru tineri și bătrâni! Ce condiție simplă trebuie să îndeplinească. Gabriela Firea a făcut anunțul

Tinerii și bătrânii vor primi bai în plus de la stat, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea. Ea a mai spus că pentru a beneficia de acești bani trebuie îndeplinită o condiție.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că programele Family Start și Student Invest vor suferi anumite modificări. În mesajul de pe Facebook, fostul edil al Capitalei spune că este vorba despre creșterea sumelor acordate, dar și a vârstei solicitanților.

Ministrul mai spune că până acum au fost acordate 650 de credite în cadrul acestor programe.

„Îmbunătățim programele de creditare Family Start și Student Invest, așa cum ne-au cerut cetățenii: creștem sumele acordate și vârsta solicitanților, acordăm posibilitatea achiziției oricărui tip de autoturism, nu doar cu şapte locuri, extindem categoriilor persoanelor eligibile cu medicii rezidenți, masteranzii, doctoranzii. 650 de credite au fost acordate până acum în programele Student Invest și Family Start!

Continuăm aceste proiecte extrem de importante pentru tinerii din România și pregătim modificări care să le facă și mai accesibile.

Creditele cu garanția statului și dobânda plătită de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse au fost extrem de solicitate în ultima lună a anului 2022. Astfel, până la sfârșitul lui decembrie au fost acordate aproape 500 de credite pentru studenți și 150 pentru familii la început de drum. În total, garanțiile plătite de stat pentru aceste credite se ridică la circa 30 de milioane de lei”, spune ministrul Gabriela Firea.

Potrivit fostului primar al Capitalei, familiile monoparentale sau medicii rezidenți vor putea și ei beneficia de aceste programe.

Gabriela Firea anunță schimbări la programele Family Start şi Student Invest

Ministerul condus de Gabriela Firea, împreună cu Fondul Român de Contragarantare, vor face modificări în ceea ce privește programele Family Start și Student Invest, asta după ce românii au trimis numeroase mesaje prin intermediul băncilor.

”Vor fi propuse introducerea unor criterii care le vor permite familiilor monoparentale, dar și asistenților maternali să poată accesa aceste credite.

În programul Student Invest, pe lângă studenți, masteranzii sau doctoranzi şi medicii rezidenți se vor putea înscrie, după ce va fi propusă modificarea vârstei până la maximum 45 de ani.

Va crește nivelul maxim al vârstei doritorilor și pentru creditele Family Start și vor exista modificări și asupra cheltuielilor eligibile: banii vor putea fi folosiți și pentru achiziția unor mașini second hand, pentru renovarea sau dotarea cu panouri fotovoltaice a unei locuințe, dar chiar și pentru electrocasnice noi.

De asemenea, vor fi propuse și majorarea sumelor care pot fi accesate: maximum 75.000 de lei în programul Student Invest și până la 150.000 de lei, la Family Start”, spune ministrul.