Se dau până la 6000 lei bani de la stat dacă ai copil! Ce condiție suplimentară mai trebuie îndeplinită

01 dec. 2022
Se dau până la 6000 lei bani de la stat dacă ai copil! Ce condiție suplimentară mai trebuie îndeplinită

Românii care au copil pot beneficia de o sumă de până la 6.000 de lei de la stat. Executivul anunță că măsura ca prevede acești bani, intră în vigoare de anul viitor. Totuși, trebuie îndeplinită o anume condiție pentru a intra în posesia banilor.

Guvernul a decis ca o parte dintre femeile care nasc să primească indemnizația de creștere a copiilor cu 50% mai mare față de restul. Pentru a intra în posesia acestor bani, măsura, care va intra în vigoare în prima zi a anului viitor, arată că aceste femei trebuie să îndeplinească o condiție, iar aceea este de a da naștere unor gemeni sau tripleți.

De asemenea, măsura mai arată că mamele și tații care beneficiază de concediu pentru creșterea copiilor, vor avea posibilitatea să lucreze fără a pierde banii pe care statul în oferă.

Totuși acești părinți trebuie să țină cont de faptul că ei nu pot încasa o sumă mai mare de 10.500 de lei.

Se dau până la 6.000 de lei bani de la stat dacă ai copil, o sumă mai mare decât cea de anul acesta

Guvernul a anunțat că mamele de gemeni sau de tripleți vor primi o indemnizație cu 50% mai mare, anul viitor, decât cea de anul acesta. Așadar, dacă în 2022 indemnizația pentru femeile care aveau tripleți a fost de 3.000 de lei, atunci, anul viitor, indemnizația pentru aceste femei va fi de 6.000 de lei.

Statul mai arată că, în prezent, părinții pot avea o indemnizație minimă în valoare de 1.300 de lei, subliniind că aceștia își pot crește veniturile cu suma de 6.500 de lei, ceea ce înseamnă 5 indemnizații minime.

De anul viitor, părinții își pot crește veniturile cu 8 indemnizații minime, ajungând la suma de 10.512 de lei.