Se dau peste 5.000 de lei de la stat pentru acești români. Există o singură condiție de bază care trebuie îndeplinită

28 nov. 2022
Se dau peste 5.000 de lei de la stat pentru acești români. Există o singură condiție de bază care trebuie îndeplinită

Se dau bani de la stat. Vorbim despre mai bine de 5.000 de lei pentru circa 2.500 de români. Cine primește banii și când ar putea fi acordați? Nu e nevoie de prea multe acte sau cerințe.

Primăria Capitalei a pregătit un program bine pus la punct care vizează acordarea unui sprijin financiar pentru anumiți locuitori din București.

Vorbim despre persoanele care suferă de acțiuni oncologice, adică un număr de 2.500 de bolnavi de cancer.

Ce prevede programul? Conform celor de la PMB, cei 2.500 de beneficiari se vor bucura de servicii de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică sau nutriție oncologică în valoare de 5.850 de lei.

Condiția este însă ca aceștia să aibă indicație medicală eliberată de oncolog în acest sens. De asemenea, pacienții trebuie să fie români, cu domiciliul stabil în București, diagnosticați cu diferite forme de cancer.

Proiectul a fost inițiat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a primit aprobarea consilierilor generali în ședința de la finalul săptămânii trecute.

Cine va beneficia de cei peste 5.000 de lei de la Primăria Capitalei

Acesta a urmează a se desfășura în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024. Bugetul multianual al proiectului este 14.625.000 lei, din care 7.312.500 lei pentru anul 2023 și 7.312.500 lei pentru 2024.

Dacă vă întrebați cum vor fi împărțiți banii, prevederile din proiect sunt cât se poate de clare.

Doar 2.500 de pacienți din București vor beneficia de aceste avantaje, în felul următor. Contează în primul rând recomandările medicale, iar în total, serviciile la care au acces pacienții se vor încadra în suma de 5.850 de lei.

Ce pot face beneficiarii cu această sumă de bani? Proiectul promovat de Primăria Capitalei prevede 10 ședințe de kinetoterapie, 10 ședințe de drenaj limfatic manual, 10 ședințe de consiliere psihologică, din care 5 adresate pacientului și 5 pacientului împreună cu un aparținător.

De asemenea, în această sumă de bani se mai încadrează și o consultație de nutriție oncologică, conform proiectului.