Se închid magazinele LIDL în România? Decizie de ultimă oră luată de retailer. Începe demolarea

26 ian. 2023
Se închid magazinele LIDL în România? Decizie de ultimă oră luată de retailer. Începe demolarea
Sursa foto: K. Mitch Hodge on Unsplash

Clienții LIDL din România trebuie să știe ce se întâmplă cu magazinele lor preferate. S-au luat niște decizii importante, care pe mulți îi vor afecta.

Nu puțini sunt românii care aleg să își facă cumpărăturile de la LIDL. Retailerul este prezent în toată România, în multe orașe, iar clienții au de unde alege.

La LIDL găsim electrocasnice, haine, accesorii pentru animale, dar și hrană și o gamă largă de alimente, așa că dacă ajungi într-un astfel de magazin, poți achiziționa cam tot ce ai nevoie.

Pentru clienții LIDL din Bacău însă, lucrurile se vor schimba. Un magazin LIDL va fi demolat, așa că o bună perioadă de timp, cei din zonă vor avea de așteptat.

Vorbim despre magazinul LIDL de pe strada Mioriței din oraș, care se află în vecinătatea Vămii. Acesta urmează să fie demolat, iar pe teren va fi construit, din fericire, un alt magazin LIDL.

Ce se întâmplă cu magazinul LIDL

Proprietarul are în plan să investească în noua construcție în jur de 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar noua locație va avea un regim de înălțime parter și etaj și îl va înlocui pe cel existent.

Scopul acestei mișcări este mărirea „gradul de deservire a populației locale și a turismului de tranzit, precum și crearea de noi locuri de muncă”.

Astfel, noul magazin LIDL va fi mai mare și evident, va avea și mai mulți angajați. De asemenea, conform desteptarea.ro, noul obiectiv de tip supermarket va beneficia, printre altele, de o parcare acoperită pentru 55 de autoturisme și o alta neacoperită, pentru 23 de autovehicule.

În total, 78 de mașini vor putea fi parcate, adică cu 20 mai multe decât era până acum. De asemenea, și spațiul va fi unul mai generos, de la 1.175 mp cât are în prezent, la peste 3.050 mp – din care 647 la parter și 2.405 la etaj, scrie sursa citată.