Se închide Dedeman?! Decizie neașteptată luată de frații Pavăl chiar la început de an. Nimeni nu se aștepta

17 ian. 2023
Se închide Dedeman?! Decizie neașteptată luată de frații Pavăl chiar la început de an. Nimeni nu se aștepta

Frații Dedeman nu pierd deloc timpul când vine vorba de afaceri. Așa se explică cum de în doar primele zile din 2023, cei doi afaceriști au dat o mega lovitură.

Despre ce este vorba? Conform ultimelor informații, frații Dedeman au devenit cei mai importanți oameni de afaceri din România. Nu s-a oprit doar la bricolaj și au demarat investiții masive în mai toate domeniile.

Acum, cei doi afaceriști au decis să facă încă un pas înainte și au achiziționat o fabrică. Cu ce se vor ocupa de acum deci, frații Pavăl?

Cemacon Zalău, companie fondată de Dragoș și Adrian Pavăl, și-a propus pentru acest an să finalizeze fabrica de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată. Mulți s-au întrebat dacă nu cumva magazinele Dedeman se vor închide, în contextul în care patronii sunt preocupați de numeroase domenii. Dar nici vorbă de așa ceva.

Fabrica se află în parcul industrial din Recea, iar frații Dedeman mai au în plan și achiziționarea unor unități similare de producție din alte județe.

Drept urmare, a fost demarată deja procedura de achiziționare a societății Euro Cărămida, activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții și care are sediul în judetul Bihor.

Noua lovitură pregătită de frații Dedeman

Acum, Cemacon Zalău a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară pentru avizarea tranzacției, notează presa. Este profitabilă fabrica pe care frații Dedeman au achiziționat-o?

Vedem chiar din cifre pentru că în anul 2021, în pandemie, Euro Cărămida a avut în 2021 venituri totale de 72,43 milioane lei, obținând un profit de net de 18,15 milioane de lei.

De cealaltă parte, Cemacon Zalău și-a majorat în primele 3 trimestre 2022 cifra de afaceri brută cu 35,84%, până la 194,56 milioane lei, de la 143,22 milioane lei, față de perioada asemănătoare a anului 2021.

În același timp, producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON) a avut vânzări, în primele 9 luni ale lui 2022, de 178,42 milioane lei, cu 33,50% mai mari decât cele de 133,64 milioane lei din exercițiul financiar 2021.

Putem spune deci că și această investiție făcută de frații Pavăl se arată a fi deja una de succes.