Se interzic mașinile electrice! Este răsturnare totală de situație! De când se va da lege și va deveni oficial

09 dec. 2022
Se interzic mașinile electrice! Este răsturnare totală de situație! De când se va da lege și va deveni oficial

Avertisment pentru proprietarii de mașini electrice! Mai multe state au luat în considerare interzicerea acestor vehicule. În spatele deciziei se află nevoia de a face economie la curent, în contextul actualei crize energetice.

Opțiunea a fost luată în calcul de către autoritățile din Elveția. Această țară ar putea interzice prezența mașinilor electrice pe teritoriul ei din cauza crizei energetice.

Este vorba despre un proiect de „ordonanță privind restricțiile și interdicțiile de la utilizarea energiei electrice”, pe care Consiliul Federal din Elveția îl analizează în momentul de față.

În cazul în care țara se va confrunta cu o penurie de energie electrică, proiectul ar putea fi implementat, scrie Electrive.

Adio mașini electrice! Proiectul de ordonanță prezintă patru niveluri posibile de escaladare

Proiectul de ordonanță prezintă patru niveluri posibile de escaladare în cadrul cărora utilizarea interdicțiilor ar fi, în cel mai bun caz, eșalonată în cazul unei crize.

Mobilitatea electrică este menționată doar la nivelul de escaladare 3, ca una dintre numeroasele măsuri posibile.

„Utilizarea privată a mașinilor electrice este permisă doar pentru deplasări absolut necesare (de exemplu, exercitarea profesiei, cumpărături, vizite la medic, participarea la evenimente religioase, participarea la întâlniri la tribunal”, este scris în proiect.

Așadar, interdicțiile parțiale de circulație pentru mașinile electrice ar putea fi luate în considerare ca una dintre numeroasele măsuri în amonte, în cazul în care ar exista într-adevăr o penurie de energie în Elveția.