Se schimbă vârsta de pensionare în România! Este oficial și valabil pentru toată lumea. Ce se întâmplă și în celelalte țări din UE

26 apr. 2023
Se schimbă vârsta de pensionare în România! Este oficial și valabil pentru toată lumea. Ce se întâmplă și în celelalte țări din UE

Crește vârsta de pensionare și în România. Decizia este luată în urmă cu mai mult timp și se va pune în aplicare. Tendința este de majorare peste tot în Europa. În țara noastră, din păcate, sunt foarte mulți magistrați sau polițiști care ies devreme la pensie, astfel că la 40 de ani mulți câștigă mii de euro fără să facă nimic, fiind considerați și pensionari speciali.

Vârsta de pensionare diferă de la o țară la alta. În timp ce în unele țări aceasta este egală pentru bărbați și femei, în altele aceasta variază.

În România, vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 61 de ani și 9 luni pentru femei, însă datele diferă de la o țară la alta, astfel că cei care lucrează în afară trebuie să știe aceste informații pentru a primi corect pensia.

Germania este una dintre țările unde pleacă mulți români să lucreze, chiar dacă limba pune destul de multe piedici. Aici, bărbații și femeile se pot pensiona la aceeași vârstă, adică 65 de ani și 7 luni.

Norvegia este țara cu cea mai ridicată vârstă la care oamenii se pot pensiona, iar ea se aplică la fel pentru bărbați și femei – 67 de ani.

Diferențe prea mari nu sunt între vârsta de pensionare pentru bărbați și femei în majoritatea țărilor europene.

În Austria, de exemplu, vârsta la care bărbații se pot pensiona este cu cinci ani mai mare decât cea pentru femei – 65 de ani bărbați și 60 de ani femei.

Turcia este marea surpriză a acestui top. Aflată pe ultimul loc în clasament, în țara condusă de Erdogan bărbații se pot pensiona la 52 de ani, în timp ce femeile se pot pensiona la 49 de ani.

În general, bărbații din Europa se pot pensiona la vârsta de 62 de ani, iar femeile se pot pensiona la vârsta de 60 de ani, scrie ziarulromanesc.at.

Care este vârsta de pensionare în 32 de țări din Europa

Sursă: ziarulromanesc.at