Se vinde această bancă de top din România! Ce se va întâmplă cu BCR si Raiffeisen Bank, dar si cu clienții care au conturi aici.

30 ian. 2023
Se vinde această bancă de top din România! Ce se va întâmplă cu BCR si Raiffeisen Bank, dar si cu clienții care au conturi aici.
Imagine de Maria_Domnina de la Pixabay

O bancă importantă din România se vine, iar românii care au cont aici trebuie să știe ce se va întâmpla în continuare. Nu este vorba despre BCR sau Raiffeisen Bank cum multi au crezut dupa scandalul Schengen.

Americanii vor să vândă o bancă pe care o au la noi în țară, fiind vorba despre First Bank România. Cei de la economica.net au scris despre acest subiect încă de anul trecut, dar nici până acum americanii nu au găsit un client.

Fondul american de investiții care deține banca, JC Flowers, a angajat Societe General pentru a o asista în găsirea unui client, arată surse apropiate acestei chestiuni pentru Bloomberg, adăugând că valoarea totală a tranzacției s-ar ridica undeva la 150 de milioane de euro.

Grupul italian Unicredit, care este prezent și el în România, ar fi fost interesat de achiziția acestei bănci de la americani, dar discuțiile nu au fost duse până la capăt.

Americanii vor să vândă banca din România

Pentru cei care nu știu, First Bank România este fosta bancă Piraeus Bank, cea cumpărată de americani în 2018. În 2020, banca a absorbit și Leumi Bank. La momentul respectiv, americanii erau deciși să să investească masiv în România, însă această decizie s-a schimbat radical și acum ei vor să plece de pe piața românească.

În anul 2021, scris sursa anterior citată, First Bank se afla pe locul 16 în România din punctul de vedere al activelor. Ele erau de 6,9 miliarde de lei, iar cota de piață era de 1,09%.