Serialul de pe Netflix care s-a lăsat cu plângere penală. A declanșat un scandal imens. Are milioane de vizualizări deja și este pe val

04 mai 2023
Serialul de pe Netflix care s-a lăsat cu plângere penală. A declanșat un scandal imens. Are milioane de vizualizări deja și este pe val

Un serial de pe Netflix care se așteaptă a fi unul de mare succes a reușit să declanșeze un adevărat scandal. Iar asta se întâmplă chiar înainte de premieră.

Serialul de pe Netflix care a generat un adevărat haos pe internet este Regina Cleopatra. Vorbim despre o producție Netflix care o înfățișează pe Regina Cleopatra a VII-a africană, o femeie de culoare.

Evident, acest lucru nu a fost pe placul multor persoane. Tocmai din acest motiv, s-a cerut inclusiv blocarea platformei de streaming. Iar serialul are premiera pe data de 10 mai.

Potrivit BBC, arheologii și avocații spun că astfel de portretizări duc la „ștergerea identității egiptene”. Astfel, marea problemă a fanilor este în realitate cu actrița principală.

Adele James, o actriță britanică de culoare o interpretează pe Cleopatra. Asta în condițiile în care Regina Egiptului avea pielea albă și fină precum mătasea.

Filmul documentar este regizat de Jada Pinkett Smith, soţia celebrului actor afro-american Will Smith. Producătoarea a declarat că „moștenirea ei este foarte dezbătută”.

De cealaltă parte, protagonista le-a cerut internauților să nu se uite la serial dacă nu le place castingul. „Dacă nu vă place castingul, nu vă uitați la serial”, a scris Adele James într-un comentariu pe Twitter.

Filmul de pe Netflix s-a lăsat și cu plângeri în instanță

De asemenea, aceasta a publicat mai multe imagini cu fel de fel de comentarii dureroase, inclusiv unele rasiste, la adresa ei, pentru rolul obținut.

„Nu avem ocazia des să vedem sau să auzim povești despre regine negre, iar acest lucru a fost foarte important pentru mine și fiica mea, cât și pentru comunitatea mea care acum va putea cunoaște aceste povești, pentru că sunt foarte multe”, a spus Jada Pinkett Smith care este și naratoarea serialului Regina Cleopatra de pe Netflix.

Iar lucrurile se pot complica și mai mult pentru că Mahmoud al-Semary, un avocat egiptean, susține că trebuie luate măsurile legale. Drept dovadă, aceasta a depus deja o plângere la procuratură, subliniind că serialul „promovează gândirea afrocentristă, care include sloganuri și scrieri menite să șteargă identitatea egipteană”.