Simona Halep s-a accidentat din nou! I s-a blocat spatele la Transylvania Open. Ce decizie a luat legat de cariera ei în tenis

28 oct. 2021
Simona Halep s-a accidentat din nou! I s-a blocat spatele la Transylvania Open. Ce decizie a luat legat de cariera ei în tenis
Simona Halep s-a accidentat la Transylvania Open

Anul 2021 este unul de coșmar pentru Simona Halep din punct de vedere sportiv. Aceasta a avut accidentare după accidentare și a fost forțată să stea mai mult pe tușă decât să joace. Mentorul ei, Ion Țiriac a spus că este momentul ca ea să se retragă pentru că mintea vrea, dar corpul nu mai poate.

Simona Halep s-a accidentat în optimile de la Transylvania Open. Primul meci contra româncei Gabriela Ruse a fost foarte solid și anunța o performanță bună la Cluj. Nici în turul 2 nu a jucat slab contra rusoaicei Varvara Gracheva, numărul 81 mondial.

Doar că la un moment dat a simțit că nu se mai poate mișca. A chemat fizioterapeutul pe teren și în cele din urmă a terminat meciul și chiar a câștigat. Însă nu se știe ce se va întâmpla de acum înainte. Dacă va avea din nou nevoie de pauză sau nu. În sferturi ar urma să o întâlnescă pe Jaqueline Cristian, preferata lui Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep a simțit că nu se mai poate mișca

„Spatele mi s-a blocat, iar durerea a fost mare. Nu prea am reușit să mă mișc. Dar uneori trebuie să te obișnuiești, m-am mai confruntat cu o situație de acest gen. Am vrut să continui, să închei meciul. Nu știu cum am câștigat, dar mă bucur.

Principiul meu de bază este să nu renunț niciodată, să continui, chiar dacă sufăr. Am avut spatele blocat, am mai avut această problemă și am știut cum să gestionez situația. Uneori pierd, alteori mă opresc, dar astăzi am simțit că, fiind acasă, trebuie să lupt mai mult”, a spus Simona Halep, la finalul partidei.

Se retrage Simona din tenis?

În prima conferință de presă susținută la Cluj, fostul lider mondial spunea că are de gând să mai joace 2-3 ani și speră să fie sănătoasă. Ea a a jucat și la Moscova, unde a fost învinsă în sferturi de Anette Kontaveit.

S-a înscris și pentru turneul de la Linz, din Austria de săptămâna viitoare, dar nu se știe care va fi stare ei de sănătate. Ea speră să se recupereze, însă seria lungă de accidentări în mod cert i-au slăbit mult forma sportivă, chiar dacă talentul ei uriaș o ajută să facă încă performanță.

Simona Halep a mai declarat și că soțul ei, Toni Iuruc o mai suține să joace tenis atât timp cât își dorește.