Simona Halep s-a calificat în turul 3 la turneul de la Miami. Cine este următoarea adversară

26 mart. 2021
Simona Halep s-a calificat în turul 3 la turneul de la Miami. Cine este următoarea adversară
Simona Halep, într-un meci contra franțuzoaicei Caroline Garcia, pe care l-a câștigat

Debut cu dreptul pentru Simona Halep la turneul WTA de la Miami, dotat cu premii în valoare de 3.260.190 de dolari. Aceasta a avut primul tur liber, fiind favorită numărul 3 a competiției, dar în cel de-al doilea tur a înfruntat o adversară puternică. Franțuzoaica, fost numărul 4 mondial, Caroline Garcia s-a impus în primul set, dar le-a pierdut pe celelalte două.

Simona Halep a revenit senzațional în meci după ce părea dominată de rivala sa. Jucătoarea de tenis din România a cerut chiar și intervenția medicului, din cauza unor dureri la umărul drept. Aceasta a strâns, însă din dinți și a continuat partida, unde a avut în cele din urmă câștig de cauză. Meciul s-a încheiat cu 3-6, 6-4, 6-0 pentru Simona Halep.

Cu cine va juca Simona Halep în turul 3 la Miami

În turul 3, românca va avea de înfruntat o altă jucătoare puternică, dar care este cotată ca fiind mai slabă decât Caroline Garcia. Este vorba despre letona Anastasia Sevastova, care a ajuns la 30 de ani. Astăzi aceasta ocupă locul 57 WTA, dar în urmă cu aproximativ doi ani era una dintre cele mai puternice jucătoare ale lumii.

Simona Halep și Anastasia Sevastova sunt adversare vechi. Cele două s-au mai întâlnit de nouă ori în circuit până acum, iar Simona a reușit să se impună de șase ori. Ultimul rezultat i-a fost favorabil și datează din anul 2018, de la Doha. Atunci românca a câștigat ușor cu 6-3, 6-4, deși Sevastova a încercat toate strategiile pentru a o domina.

Misiune grea la dublu

Simona Halep a anunțat că va intra și în proba de dublu, alături de un alt fost lider mondial în proba de simplu, germanca Angelique Kerber. Cele două vor avea însă cele mai grele adversare posibile încă din prima rundă. Elise Mertens (Belgia) şi Aryna Sabalenka (Belarus) sunt principalele favorite și au câștigat împreună și Australian Open.