Simona Halep, schimbare de plan în carieră. La câte turnee va participa anual și cine o va antrena de acum, după renunțarea la Darren Cahill

23 sept. 2021
Simona Halep, schimbare de plan în carieră. La câte turnee va participa anual și cine o va antrena de acum, după renunțarea la Darren Cahill

Simona Halep se află în luna de miere și ar trebui să se relaxeze, doar că aceasta pare a fi foarte ocupată cu partea profesională. Tenismena a decis să facă o schimbare mare în carieră. Va împlini în doar câteva zile 30 de ani, așa că vrea să se protejeze.

Își dorește să mai joace tenis 2-3 ani, însă nu în același mod cum a făcut-o până acum. Mai exact are de gând să participe doar la 9 turnee anual, cele mai importante. Speră să mai câștige titluri WTA, dar nu se mai înscrie la turneele mici.

După numeroasele accidentări din ultimul an vrea să se protejeze, dar și să petreacă mai mult timp acasă, alături de soțul său, Toni Iuruc. În acest context, ea a renunțat și la colaborarea cu Darren Cahill, care ar putea prelua o altă sportivă. În prezent el are un contract și cu ESPN ca și comentator analist.

Cine ar urma să o antreneze pe Simona Halep

Deși în presă s-au vehiculat mai multe nume, Simona Halep ar urma să se antreneze momentan doar cu Daniel Dobre, cel care îi era doar antrenor secund până acum, fiind alături de ea doar part time. Cu el a obținut și titlul la Wimbledon, dar ulterior l-a dat afară fără să înțeleagă cineva de ce.

Dacă lucrurile nu vor evolua în direcția dorită, atunci este posibil ca Simona Halep să apeleze la un antrenor mai titrat. Dar momentan vrea să urmeze modelul lui Roger Federer, care se pregătește singur de mult timp, având doar o persoană în jur care-i mai dă sfaturi.

De asemenea, Serena Williams, după ce a născut a decis să participe doar la turneel importante, așa că și de la ea s-a inspirat Simona Halep în ceea ce privește noua strategie în cariera sa.