Simona Halep se retrage! Este cea mai proastă veste pentru România. Nu se mai poate face nimic

24 mart. 2022
Simona Halep se retrage! Este cea mai proastă veste pentru România. Nu se mai poate face nimic

Simona Halep a început anul 2022 foarte bine. A câștigat un turneu le Melbourne și a ajuns în două semifinale. La Indian Wells a pierdut greu în fața poloneze Iga Swiatek, care a și câștigat competiția.

În timpul meciului, Simona Halep a acuzat dureri mari la un picior, însă nu părea să fie ceva atât de serios, așa că a anunțat că-și va continua programaul stabilit. Doar că la ultimul antrenament înaintea meciului pe care urma să-l dispute la Miami a simțit din nou că are probleme și a decis să efectueze un RMN.

Rezultatul a fost dezastruos. În special pentru echipa de Fed Cup a României, unde Simona Halep își anunțase prezența. Ea a anunțat că este nevoită să se retragă din următoarele turnee programate și va sta pe bară minim trei săptămâni. Din păcate, coșmarul accidentărilor a revenit pentru Simona Halep și nu se știe cum vor evolua lucrurile în continuare.

Anunțul Simonei Halep

„Salutări, prieteni. În timpul unui antrenament efectuat ieri la Miami am simțit o durere la piciorul stâng. M-am luptat cu ea încă din timpul semifinalei Indian Wells și am sperat că situația se va îmbunătăți.

Seara trecută am efectuat un RMN și, din păcate, a arătat o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp de odihnă. Voi sta departe de competiții timp de 3 săptămâni. Asta înseamnă că am fost nevoită să iau o decizie extrem de dificilă și să mă retrag de la Miami, Charleston și Fed Cup.

Sunt dezamăgită că trebuie să vă transmit astfel de știri, dar sunt încrezătoare datorită începutului bun de an. Sunt motivată și voi face tot ce e posibil pentru a fi gata de sezonul pe zgură. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine în orice circumstanță”, a transmis Halep, pe Twitter.

Acum Horia Tecău trebuie să găsească o înlocuitoare pentru Simona Halep în echipa de Fed Cup. România înfruntă Polonia, care o are în prim plan pe Iga Swiatek, iar șansele să se impună au scăzut simțitor după retragerea fostului lider mondial.