Sorana Cîrstea încasează o umilință istorică. Ce s-a întâmplat în meciul contra italiencei Jasmine Paolini în turneul de la Portoroz

17 sept. 2021
Sorana Cîrstea încasează o umilință istorică. Ce s-a întâmplat în meciul contra italiencei Jasmine Paolini în turneul de la Portoroz
Sorana Cîrstea. Foto: Eurosport

Ion Țiriac îi recomandă Simonei Halep să se retragă din tenis pentru că nu o mai ajută corpul, chiar dacă mintea vrea. În schimb nu spune niciun cuvânt despre Sorana Cîrstea, iubita fiului său, Ion Ion Țiriac. Tenismena era favorită 4 în turneul WTA 125k Portoroz din Slovenia.

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală după un meci în trei seturi câștigat în urmă cu o zi, dar a pierdut rușinos în fața italiencei Jasmine Paolini de doar 25 de ani. Aceasta este numărul 87 în clasamentul WTA, în timp ce româncă se află pe 40.

Performanțele ei pe hard sunt mult sub așteptări, după ce pe zgură avusese performanțe notabile: un turneu câștigat și o finală. Dar după ce a pierdut în turul 3 la Wimbledon în fața fenomenalei Emma Răducanu, Sorana Cîrstea a început să joace din ce în ce mai prost.

Sorana Cîrstea a fost la un pas să iasă din top 100 WTA

Ajunsă la 31 de ani, iubita lui Ion Ion Țiriac are totuși un an bun comparativ cu precedenții doi, când a fost la un pas să iasă din prima sută mondială.

Astăzi, în meciul contra italiencei Paolini, aflată într-o formă modestă s-a făcut de râs. A pierdut primul set cu 6-4, l-a câștigat pe cel de-al doilea cu același scor, dar în decisiv a fost de nerecunoscut.

Greșeală după greșeală, iar scorul a fost 6-1 în favoarea italiencei, care merge în semifinale. Aceasta nu a avut rezultate bune în ultima perioadă și nu este considerată a fi o jucătoare cu mare potențial.