Top cele mai proaste mașini. Se strică cel mai des. Modele Dacia pe locurile fruntașe

27 ian. 2023
Top cele mai proaste mașini. Se strică cel mai des. Modele Dacia pe locurile fruntașe

Asociația de Inspecție Tehnică a efectuat un clasament al celor mai proaste mașini. Modele Dacia se află pe locurile fruntașe.

Asociația de Inspecție Tehnică sau Technischer Überwachungsverein (TUV) a întocmit un top al mașinilor care se strică cel mai rapid. Din păcate, modelele Dacia ocupă primele locuri.

TUV este alcătuită din mai multe companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a se asigura cu privire la eventualele pericole și pentru a preveni daunele.

În perioada iulie 2021 și iunie 2022, TUV a evaluat aproximativ 9,6 milioane de mașini, înregistrând destul de multe defecte. În această perioadă au fost testate 226 de modele de vehicule, iar germanii le-au împărțit în cinci categorii de vârstă.

Cele mai proaste mașini sunt de la Dacia

Potrivit clasamentului, în grupul cu mașini cu o vechime de 2-3 ani se află 4 autoturisme care se strică cel mai repede, iar primul loc este ocupat de Dacia Logan cu o rată de defecțiuni de 11,6%.

Pe locul 2 avem tot o Dacia, de această dată model Docker, cu o rată de defecțiuni de 10,8%. Locurile trei și patru sunt ocupate de Volkswagen Sharan cu o rată de 9,4% și de Citroen C3 Aircross cu o rată tot de 9,4%.

La categoria de mașini cu o vechime de 4-5 ani avem trei mașini, dintre care una este Dacia. TUV spune că modelul Duster are o rată de defecțiuni de 18%, Volkswagen Sharan are una de 17,1%, iar BMW Seria 2 Active Tourer are o rată de 18%.

Din păcate, Dacia ocupă locurile fruntașe și la categoria mașinilor cu o vechime de 6-7 ani.

Technischer Überwachungsverein (TUV) arată că, în această categorie, mașina care se strică cel mai des este Duster, cu o rată de defecțiuni de 24,4% și Doker cu o rată identică.

Mai avem apoi BMW Seria 5 și 6 cu o rată a defecțiunilor de 23,8%.

Într-un final, la categorie de mașini mai vechi de 8-9 ani regăsim pe primul loc Dacia Logan cu o rată a defecțiunilor de 32,9%, urmată de Fiat Punto cu 31,1% și de Dacia Duster cu 28,4%.