Trucul care îți scade factura la gaze cu 30%! Chiar ministrul Energiei Virgil Popescu îl aplică și funcționează

26 nov. 2022
Trucul care îți scade factura la gaze cu 30%! Chiar ministrul Energiei Virgil Popescu îl aplică și funcționează

Facturile continuă să crească, iar iarna se anunță a fi una destul de friguroasă. Cu toate astea, spune ministrul Energiei, sunt trucuri care pot fi aplicate și ne pot scădea facturile considerabil.

Ministrul Energiei face și el economie și a găsit un truc care îl ajută să scadă consumul de gaz cu 30%. Metoda pare să dea rezultate, căci Virgil Popescu spune că în general nu depășește 300KM în imobilul său din București.

Pe de altă parte, la altă reședință a sa, ministrul ajunge să depășescă în anumite momente cei 300 de kilowați.

Cum reușește ministrul Energiei să facă economie? Ei bine, acesta spune că totul se datorează panourilor fotovoltaice, însă asta nu este tot.

”Am pompe de căldură, dar acolo am şi panouri fotovoltaice, dar consum foarte mult acolo, pentru că iarna mă încălzesc cu pompele de căldură şi consumă foarte mult, dar şi vara consumul este mai mare de 300 de kilowaţi”, a spus politicianul.

Întrebat dacă face risipă în contextul crizei energetice în care România se află, acesta susține că mereu a fost un om care a făcut economie.

Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să folosească aceeași metodă

Drept dovadă, la locuința din Turnu Severin, acesta și-a pus panouri fotovoltaice în încercarea de a face economie. El i-a îndemnat pe români să facă la fel pentru a scădea consumul cu 30%, și totodată, pentru a avea facturi mai mici.

Pe lângă montarea de panouri fotovoltaice, ministrul mai are și un sistem de măsură a temperaturii, dar și un sistem pentru reglarea temperaturii automat, care știe fix când vine el acasă.

”Am schimbat centrala în iarna trecută cu o centrală nouă în condensare. Au scăzut costurile şi consumul cu 30% al gazului şi am pus în plus probabil că şi din cauza asta, am pus în plus un sistem de măsură a temperaturii şi de reglaj a temperaturii automat pe ore în timpul zilei.

Ea ştie la ce oră ajung acasă, că este programată, iar dacă am nevoie să vreau mai cald, intru pe telefon, dau drumul la centrală mai cald şi este mai cald acasă”, a mai susținut acesta.