Trucul care te ajută să reduci factura la gaze și energie la jumătate! O familie din România l-a folosit deja și a vrut să spună tuturor

01 dec. 2022
Trucul care te ajută să reduci factura la gaze și energie la jumătate! O familie din România l-a folosit deja și a vrut să spună tuturor

Pentru că facturile mari sunt la ordinea zilei și se știa asta încă din perioada verii, nu puțini sunt cei care au decis să ia măsuri din timp pentru a nu avea probleme la iarnă.

Acesta este și cazul unei familii din România care a decis ca în perioada iernii să plece din oraș. Deși locuiau la bloc, un soț și o soție au decis să se mute la țară, unde au renovat o casă bătrânească.

Și-au făcut niște calcule și au decis să monteze o sobă cu clopote pentru a avea de plătit facturi mai mici și asta au reușit.
Soba cu clopote a fost făcută de soțul femeii, iar focul este făcut odată la două sau patru zile.

De asemenea, temperatura din casa bătrânească este de 20-19 grade, iar în momentul n care este făcut focul poate ajunge chiar și la 28 de grade, povestește femeia, care a împărtășit totul pe un grup de Facebook.

Trucul folosit de o familie pentru reducerea de energie și gaze

„Vă prezint soba noastră cu clopote, foarte economică şi eficientă, realizată de soțul meu, care nu este sobar, dar se pricepe foarte bine să meșterească lucruri.. prin casă.

Focul îl facem o dată la 2-4 zile, căldura menținându-se foarte bine chiar şi spre final la 20-19 °

Locuim într-o casa veche din 1986 din pământ, cumpărată acum 2 ani, dar ne-am mutat acum câteva luni, pentru ca acum am reușit sa o renovam cât de cât, iar pereții respira foarte bine, ferestrele sunt din lemn cu geam, căldura risipindu-se mai ușor, dar cu toate acestea soba este foarte eficientă pentru că se menține caldă multe zile, 2 zile cel puțin stam în mânecă scurta, la 28-25°

(Acest model de final al sobei arată după propriul nostru buget, dar soba se poate face mult mai mare, se poate pune ușă mai mare etc)

Ps: Pentru sceptici exista google”, spune femeia în grupul Mutat la țară – viața fără ceas.

Se pare însă că trucul a fost unul cât se poate de eficient, iar mulți români pot apela la el, dacă vor într-adevăr să plătească facturi mult mai mici la energie și gaze.