Umilință supremă pentru Emma Răducanu. Simona Halep i-a dat lovitura de grație. Lumea tenisiului este efectivă uluită

09 oct. 2021
Umilință supremă pentru Emma Răducanu. Simona Halep i-a dat lovitura de grație. Lumea tenisiului este efectivă uluită
Simona Halep și Emma Răducanu

Emma Răducanu s-a trezit vedetă peste noapte. Victoria ei de la US Open i-a adus milioane de fani și extrem de multă atenție. Plus contracte de sponsorizare record. Britanica în vârstă de 18 ani a jucat fără presiune la New York și s-a impus într-o manieră categorică. Simona Halep a fost învinsă atunci în optimi.

Acum lucrurile s-au schimbat. Considerată de specialiști noua senzație din tenis, se aștepta ca Emma Răducanu să confirme statutul de mare talent la Indian Wells, doar că aceasta a fost efectiv zdrobită pe teren de o adversară mult mai experimentată decât ea, dar mult mai slab cotată.

Aliaksandra Sasnovich (27 ani, 100 WTA) a învins-o în turul 2, cu 6-2, 6-4. Sportiva din Belarus a dominat-o la toate capitolele.

„Mă bucur că s-a întâmplat ce s-a întâmplat astăzi, ca să învăţ şi să iau o lecţie… În mintea mea sunt atât de neexperimentată încât bag totul de seamă”, a fost reacția Emmei, citată de BBC, după meciul de care probabil nu va mai dori să-și aducă aminte.

Simona Halep s-a impus ca o campioană

De cealaltă parte, Simona Halep s-a impus într-un stil de mare campioană în fața tinerei Marta Kostyuk. A fost 7-6, 6-1, iar în turul 3 o va întâlnit pe învingătoarea Emmei Răducanu. Cu toate că toată lumea tenisiului era orientată spre tânăra în vârstă de 18 ani, iată că românca, fost lider WTA revine în prim plan și îi ia fața micii ei rivale.

Specialiștii se așteptau să vadă un duel între Simona Halep și britanica fenomen cu tată român. Doar că meciul se mai lasă așteptat. Ambele sportive au anunțat că vor participa și la Tranyslvania Open, la Cluj, unde sunt  din nou șanse să se întâlnească.

Între timp, Emma Răducanu va mai juca la Moscova, unde are șansa să demonstreze că ce s-a întâmplat la Indian Wells a fost doar un accident.

Sorana Cîrstea s-a calificat și ea în turul 3 la Indian Wells, după ce a trecut ușor de Misaki Doi din Japonia.