Un medic român le-a cerut colegilor din spital să-l omoare. Mărturii din infern

27 oct. 2021
Un medic român le-a cerut colegilor din spital să-l omoare. Mărturii din infern
Sursa foto: pina messina on Unsplash

România se află într-o situație dramatică acum din cauza cazurilor tot mai multe de COVID-19 și această mare relaxare care se pare că a pus stăpânire pe multă lume. În tot acest timp medicii trag în continuu semnale de alarmă privind vaccinarea, care ajută să nu ajungi în situații grave.

În această situație este și medicul Iulian Preda, coordonatorul măsurilor anti-Covid din Botoșani. Medic primar chirurg, acesta se dă mereu ca exemplu după ce a trecut prin boală și era să moară. El a vorbit despre o relaxarea din ultima vreme din România și consideră că aceasta ar fi trebuit să fie o bună oportunitate pentru români să se imunizeze pentru a nu face forme grave ale bolii.

„Această mare relaxare pe mine m-a șocat. Când toată lumea se agita, se pregătea de un nou val, noi ce făceam? În vară, dacă nu mă înșel, erau acele mari probleme în India, se termina oxigenul, nu erau medicamente, iar noi am considerat că e o mare bășcălie. India ar fi trebuit să ne tragă cel mai mare semnal de alarmă și să ne pună în gardă cel mai tare, în sensul de a acumula tot de atunci și de a ne pregăti pentru noul val.

Acea relaxare ar fi trebui să ne dea șansa să ne vaccinăm în masă. De un an de zile spun că vaccinarea nu este un tratament în sine. Nu este un tratament antiviral. Dar vaccinarea în sine este o formulă de apărare, te ajută să treci într-o formă ușoară sau să nu faci deloc boala”, a declarat medicul.

Vaccinul, singura soluție

Iulian Preda continuă să vorbească despre vaccinuri care în cazul de față, dar și în cazul multor alte boli precum difterie, TBC, poliomielită și hepatită reprezintă o adevărată șansă la viață.

„Eu am trăit asta pe pielea mea, am fost disperat, m-am gândit la tot felul de chestii, ce aș putea să fac, ce aș putea să iau, ce să îmi administrez, pe cine să sun. Deci singura soluție a fost vaccinul, atât în creierul meu cât și în creierul a miliarde de oameni din lumea întreagă. Sunt alții mai deștepți ca mine, care se ocupă cu asta, doar nu sunt toți nebuni. Am și eu copii acasă, ne-am vaccinat fata de 12 ani. Ani în șir vaccinurile au fost șansa lumii. De la difterie, TBC, până la poliomielită sau hepatită. Interesant este că, pe vremea aia, mulți dintre ăștia care acum au dreptul la libertate, dreptul de a decide, pe vremea aia nu îi întreba nimeni dacă vor să se vaccineze”, mai spune Dr. Iulian Preda.

O luptă continuă de convingere

În plus, medicul mărturisește că până și cu tatăl său a avut discuții în această privință. Iulian Preda spune că tatăl său nu credea în boală, chiar dacă l-a văzut în ce stare ajunsese și prin ce chinuri a trecut. S-a convins însă abia când a luat la rândul său boala și era să moară.

„Eu am trecut prin această boală, era să mor. M-am și plictisit de cât mă dau pe mine exemplu. Mie, tatăl meu, acum șase săptămâni, mi-a spus că nu există Covid. Tatăl meu a văzut live cum arătam, m-a văzut cu -20 kg, m-a văzut pătat, plin de bube, când mă descuamam. Dintr-un bărbat ca un urs am ajuns o vrăbiuță costelivă, din cauza Covid. Ei bine, la un an și ceva de atunci tatăl meu mi-a spus că nu există Covid. A spus că a citit el un studiu din Germania, că sunt niște bacterii, nu e nimic periculos. Ulterior, tata avea să facă la o săptămână Covid, aproape mortal. Acum da, crede că există. Încă ne luptăm să îl aducem pe linia de plutire cu sănătatea”, mărturisește medicul.

Le-a cerut colegilor să-l lase să moară

Situația sa a fost așa gravă încât au existat momente când le-a cerut colegilor să-l lase să moară. În plus chiar le-ar fi sugerat medicamentele pe care să i le dea pentru ca toate chinurile să se termine. Cu toate acestea, medicii nu l-au lăsat să moară și a reușit să scape ca prin urechile acului după mai bine de o lună de îngrijiri.

„Nu doar că m-am gândit, m-am și rugat să mor, atât de rău mi-a fost, și mă chinuiam atât de mult încât mi-am rugat colegii să mă omoare. Unii au spus că vorbeam așa din cauza lipsei de oxigen la creier, dar de câteva ori le-am și spus ce combinație de medicamente să facă pentru a obține „succesul deplin”. Nu m-au lăsat, colegii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași m-au salvat. Am fost pe secția domnului doctor Florin Roșu și apoi la doamna doctor Gabriela Miftode. 12 zile la terapie intensivă, 11 zile cu cortul în cap, absolut îngrozitor. 38 de zile cu totul, iar acum vin unii să îmi spună în față că nu există Covid”, conchide medicul.