Vă faceți cumpărăturile la farmaciile Tei? Frații Dedeman le-au cumpărat! Ce se schimbă de acum

15 apr. 2022
Vă faceți cumpărăturile la farmaciile Tei? Frații Dedeman le-au cumpărat! Ce se schimbă de acum

Cine credea că frații Dedeman se vor opri doar la domeniul bricolajului, ei bine s-au înșelat. O tranzacție surprinzătoare a avut loc recent și vorbim despre una dintre cele mai celebre farmacii din România.

Frații Dedeman au o poveste de viață cum mulți și-ar dori. Dragoș și Adrian Pavăl provin dintr-o familie cu opt frați. S-au născut în județul Bacău, însă au avut un vis pe care l-au făcut realitate după mulți ani de muncă.

Au decis să investească în bricolaj, iar așa au luat naștere magazinele Dedeman, care acum sunt lider pe piață. Doar în 2020, compania condusă de frații Pavăl avea afaceri de peste nouă miliarde de lei.

Totuși, bricolajul nu a fost suficient pentru ei, drept urmare, în ultimii ani, portofoliul fraților Dedeman a prins contur. Au achiziționat nenumărate clădiri de birouri și de asemena, au firmele listate la Bursă.

Să nu uităm nici că Dedeman este acum cel mai puternic grup antreprenorial românesc, dar şi cea mai profitabilă companie mare din regiunea Europei de Sud-Est, drept urmare, a capitolul finanțe, cei doi nu au de ce să se plângă.

Cât au plătit frații Dedeman pentru tranzacție

Ultima tranzacție făcută de cei doi afaceriști a fost însă una surprinzătoare. Frații Dedeman au achiziționat 30% din Farmacia Tei și Bebe Tei, iar tranzacția se estimează că s-ar situația în jurul a 90 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Tranzacția pare a fi una cât se poate de profitabilă în condițiile în care, anul trecut, Farmacia tei a avut afaceri de 180 de milioane de euro, iar reţeaua de magazine cu produse pentru copii Bebe Tei a încheiat anul trecut cu vânzări de 95 de milioane de euro.

Vânzătorul este antreprenoararea Roxana Maftei, cea care a dezvoltat acest business ajuns la 275 de milioane de euro, anul trecut pe ambele divizii. Oficial, valoarea tranzacției nu a fost comunicată, însă cei de la Ziarul Financiar au estimat că ar fi vorba despre o sumă cuprinsă între ’70 și 90 de milioane de euro.