Veste cruntă pentru Simona Halep chiar după Transylvania Open. Este cea mai puternică lovitură primită

02 nov. 2021
Veste cruntă pentru Simona Halep chiar după Transylvania Open. Este cea mai puternică lovitură primită
Simona Halep și Ion Țiriac

Simona Halep declara în urmă cu câteva luni că dorește să revină foarte rapid în Top 10 WTA și nu concepea ca la finalul lui 2021 să nu-și atingă acest obiectic. Doar că accidentările au ținut-o departe de terenul de tenis, iar performanțele nu au mai venit.

Aceasta nu a mai reușit să învingă nicio jucătoare de top și a părăsit prematur turneele la care a participa. La Indian Wells a fost învinsă de Elina Svitolina, iar la Moscova de Maria Sakkari, jucătoare aflate în primele zece ale lumii în momentul de față.

Parcursul Simonei Halep de la Transylvania Open a fost unul destul de bun, dar a avut de înfruntat adversare slabe. Chiar dacă le-a învins într-o manieră categorică, primul ei test dificil, finala cu Anett Konteveitt a fost picat.

Astfel Simona Halep a mai primit o lovitură. A coborât și mai mult în clasamentul WTA și a ajuns abia pe locul 22, chiar după Emma Răducanu care a urcat pe 21. Chiar dacă spune că nu o interesează poziția pe care se află, în mod cert va fi tot mai greu pentru ea. Și asta pentru că va întâlni jucătoare de top încă de la primele meciuri.

Ce planuri are Simona Halep pentru viitor

”Vreau să fiu mai bună. Simt că pot. După săptamâna asta am început să simt că mai am şanse să ajung acolo unde-mi doresc, dar trebuie muncă şi sunt destul de deschisă să fac asta!”, a spus Simona Halep după Tranylvania Open.

Fostul lider mondial a dezvăluit și ce planuri de viitor are. Vrea mult să mai joace, vrea să ajungă din nou pe tabloul favoritelor. Este foarte fericită alături de Toni Iuruc, dar pentru a atinge bucuria supremă vrea să facă iar performanță și în tenis.

”Antrenamente, acasă. Vreau să stau în România, vreau să mă antrenez, doar antrenamente şi pregătire fizică, vreau să fiu cât se poate de pregătită atunci când voi începe anul viitor. În următoarele două luni vreau să mă antrenez foarte bine şi sper să fie totul în regulă, iar în ianuarie să fiu aptă sută la sută, să pot să încep să joc turneu după turneu”, a dezvăluit Simona Halep la conferința de presă de după finala sa de la Transylvania Open.

Reamintim că Ion Țiriac i-a recomandat tenismenei să se retragă pentru că mintea vrea, dar corpul nu mai poate. Totuși aceasta insistă ca se va mai afla pe teren cel puțin 2-3 ani de acum înainte.