Veste cruntă pentru Simona Halep chiar înainte de Transyvania Open. Din păcate, nu se mai poate face nimic

25 oct. 2021
Veste cruntă pentru Simona Halep chiar înainte de Transyvania Open. Din păcate, nu se mai poate face nimic
Simona Halep, sfătuită de Darren Cahill

Anul 2021 a fost în mod cert cel mai slab pentru Simona Halep din punct de vedere profesional, însă cel mai fericit pe plan personal. Ea s-a căsătorit cu Toni Iuruc și se simte cu adevărată o femeie împlinită la 30 de ani. Din păcate, nu a reușit să-și împlinească visul, acela de a câștiga o medalie olimpică și mai mult decât atât a bifat mai multe premiere negative.

Este pentru prima dată în ultimii șapte ani când iese din Top 10. Ea a început anul pe locul 2 în clasamentul WTA, dar seria de accidentări interminabile au oprit-o din joc. Astfel a fost nevoită să se retragă din multe turnee, inclusiv din cele de grand slam.

Acum Simona Halep se pregătește să ia startul la Transylvania Open, unde sunt prezente 7 românce pe tabloul principal. Deși își anunțaseră prezența multe nume mari, probabil din cauza pandemiei și a situației din România, s-au retras. Printre acestea Garbine Muguruza, Paula Badosa sau Elise Mertens. Emma Răducanu a rămas însă în competiție.

Premieră negativă pentru Simona Halep

Chiar înainte de startul de la Cluj, Simona Halep a primit cea mai proastă veste. Ea nu mai are absolut nicio șansă să fie prezentă la Turneul Campioanelor 2021, competiție care va avea loc în premieră la Guadalajara (Mexic), în perioada 10 – 17 noiembrie. Ea a coborât pe locul 39 în clasamentul WTA Race pentru această competiție și nu mai poate ajunge între primele 8.

Este pentru prima dată în ultimii șapte ani când va fi absentă. A și câștigat o dată marele trofeu și spera să-l poată ridica din nou. Poate la anul.

Ashleigh Barty, liderul mondial s-a retras și ea de la Turneul Campioanelor, însă australianca a avut un an fenomenal și conduce detașat în clasamentul WTA, unde pe locul 2 se află Aryna Sabalenka.

Ce spune Simona Halep despre Emma Răducanu

Simona Halep a aterizat la Cluj, după ce a jucat la Moscova destul de bine, dar nu la valoarea care a consacrat-o. Speră să se bucure de joc și regretă că nu vor fi spectatori în sală. Despre Emma Răducanu nu a spus prea multe pentru că nu a reușit să o vadă încă.

„E foarte trist că s-a luat această decizie (n.r. – interzicerea accesului spectatorilor), dar pentru sănătate orice. Mă bucur să fiu la Cluj din nou, să joc acest turneu. N-o să fie ușor, dar mă bucur mult că sunt sănătoasă și sunt aptă de joc.

Voi juca marți sau miercuri. Sunt puțin obosită, a fost o zi maraton, sunt de la 6 dimineața plecată, apoi la București câteva ore, m-am și antrenat puțin. Am văzut din poze sala de la Cluj, mâine dimineață am antrenament. Vreau să mă obișnuiesc cu arena centrală. Cu siguranță e sala foarte frumoasă, am mai jucat acolo și, din ce am văzut în poze, s-a făcut o treabă extraordinară și îi felicit pe organizatori.

Sper să fie un meci bun (n.r. – cu Gabriela Ruse, în primul tur). Gabi a avut un an extraordinar și o felicit pentru acest lucru. Să ajungi în top 100 pentru prima dată e un lucru minunat, am fost și eu pe acest drum.

Este minunat să avem un astfel de turneu, sunt șapte românce pe tablou, este extraordinar. N-am apucat să vorbesc cu Emma Răducanu, cred că mâine o să o întâlnesc. E frumos din partea ei că a venit. Am văzut pe Instagram că toată lumea s-a bucurat. Mă simt ca acasă la Cluj, sper să fac treabă bună”, a spus Simona Halep, la sosirea pe aeroportul din Cluj.