Vestea așteptată de toată lumea! Șefii de la Pfizer și Moderna au spus clar când se va termina pandemia

27 sept. 2021
Vestea așteptată de toată lumea! Șefii de la Pfizer și Moderna au spus clar când se va termina pandemia
Foto: hakan german from Pixabay

Puțini au crezut că vom ajunge în acest punct la aproape un an de la apariția vaccinului contra noului coronavirus, dar iată că întreg globul este lovit de valul 4 al pandemiei. În România situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare, în contextul în care campanie de vaccinare s-a dovedit a fi un eșec răsunător.

Dacă la început, medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost lăudat pentru modul în care a organizat imunizarea populației, acum lucrurile stau pe invers. Puțin peste 25% din populație s-a vaccinat, iar România se află pe penultimul loc în UE la acest capitol.

Șefii de la Pfizer și Moderna au vorbit despre sfârșitul pandemiei. Au dat răspunsul la care întreaga planetă așteaptă un răspuns: când vom reveni la viața normală?

„Într-un an cred că putem reveni la viaţa normală„, a spus Albert Bourla, CEO Pfizer, în cadrul unui interviu oferit pentru emisiunea „This Week” de la ABC.

Când vom reveni la viața normală? Ce spun șefii de la Pfizer și Moderna

Acesta nu crede, însă  că revenirea la o viață normală înseamnă lipsa noilor variante ale COVID. El spune că practic ar trebui să ne vaccinăm anual. Cum se întâmplă în cazul vaccinului anti-gripal.

„Sunt de acord că, în termen de un an, vom putea reveni la viaţa normală. Scenariul cel mai probabil este acela că lumea va continua să se confrunte cu noi variante, dar să aibă acces la vaccinuri. Cred că scenariul cel mai probabil este vaccinarea anuală. Trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a mai spus CEO-ul de la Pfizer, companie care înregistrează profituri astronomice, în special pentru ultimul an.

Și CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, are un discurs similar. El a vorbit pentru „Neue Zuercher Zeitung” și a subliniat că „ar trebui să existe suficiente doze de vaccin până la jumătatea anului viitor, astfel încât toată lumea să poată fi vaccinată”.

Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt cele mai scumpe și s-a realizat pe baza ARN mesager, în timp ce Astar Zeneca și Johnson folosesc mai mult rețeta clasică a unui vaccin și sunt mult mai ieftine și aparent și mai sigure.