Victor Ciutacu dat afară de la RTV? Decizia neașteptată vine după amenda record primită de România TV de la CNA în cazul Iulia Marin

27 apr. 2023
Victor Ciutacu dat afară de la RTV? Decizia neașteptată vine după amenda record primită de România TV de la CNA în cazul Iulia Marin

Victor Ciutacu este unul dintre cei mai influenți jurnaliști din România la ora actuală. Aceasta reușește audiențe record cu emisiunea sa, Punctul culminant și nu ezită să abordeze orice fel de subiect, indiferent de cât este de controversat. Modul în care a ales să gestioneze cazul Iulia Marin, jurnalista de la Libertatea, care s-ar fi sinucis, a creat mult reacții în spațiul public.

Peste 1400 de redacții și foarte mulți medici, jurnaliști independenți sau lideri de opinie s-au arătat revoltați de faptul că pe RTV (România TV) s-a insistat pe subiectul Iulia Marin aducând în discuție multe teme sensibile. A curs cu plângeri la CNA și s-au elaborat multe petiții care chiar au cerut închiderea televoziunii.

Astăzi a venit și rezultatul acestei presiuni. Postul România TV a fost amendat cu 100.000 de lei, aproximativ 20.000 de euro pentru derapajele din emisiunile lui Victor Ciutacu. Nu este prima penalizare de acest tip pe care va trebuie să o achite televiziunea din cauza abordării controversate a unor teme sensibile.

Victor Ciutacu, dat afară de la RTV?

Mulți s-au întrebat dacă nu cumva Victor Ciutacu va fi dat afară de la RTV, ținând cont și că mai mulți giganți și-au retras publicitatea de pe post. Un caz este cel al Vodafone. Ei bine, NU. Moderatorul a avut și o reacție pe subiect și în mod cert această amendă nu-l va opri.

„100.000 lei amendă, pe bază de percepții, păreri personale și opinii. Fiindcă punem întrebări. Rar am văzut/trăit o asemenea mizerie. Dacă mă întreabă cineva pe mine, partea direct vizată, e obligatoriu să cerem reanalizarea cazului și, în funcție de răspunsul primit, să contestăm în instanță sancțiunea. Dat fiind că radiodifuzorul, adică Romania TV, nu realizatorul, adică eu, e amendat, decizia nu e la mine. Dar o intuiesc. Numai că altcineva trebuie s-o anunțe.

Vremea capetelor plecate și a falsei amabilități reciproce a trecut. Mă lasă rece presiunile, apelurile publice, strângerea de semnături la găleată și folosirea lor pentru execuția noastră în general și a mea în particular.”, este reacția lui Victor Ciutacu.