Ai abonament la DIGI RCS-RDS, Vodafone sau Orange? Anunț important! Ce se va întâmpla cu facturile de acum înainte. Toți clienții sunt vizați

24 nov. 2022
Ai abonament la DIGI RCS-RDS, Vodafone sau Orange? Anunț important! Ce se va întâmpla cu facturile de acum înainte. Toți clienții sunt vizați

Facturile românilor au crescut extrem de mult în ultima perioadă și se pare că nu sunt singurele scumpiri pe care le vor suporta. Abonamentele la serviciile de telefonie și internet ar putea fi și ele majorate.

De acum încolo, facturile românilor la internet și telefonie riscă să crească. O sursă din cadrul autorității de reglementare în domeniu (ANCOM) a declarat pentru profit.ro că majorarea prețurilor la energie se resimte și la nivelul companiilor din acest domeniu.

Drept urmare, românii ar putea scoate mai mulți bani din buzunar și pentru aceste facturi.

„În discuțiile cu reprezentanții operatorilor, aceștia au susținut că majorarea prețurilor la energie electrică a contribuit la sporirea semnificativă a ponderii acestui tip de cheltuială în totalul cheltuielilor operaționale și că vor fi nevoiți, cel mai probabil, să aplice în perioada următoare majorări tarifelor practicate la abonamente, cuantumul majorării urmând să fie decis în funcție de rezultatele unor analize interne”, spune sursa respectivă.

Facturi mai mari pentru români și la telefonie și internet

Deși spun că au luat măsuri pentru atenuarea impactului majorărilor altor cheltuieli, se pare că spațiul de manevră este unul limitat.

„Ei mai susțin că au luat măsuri de reducere a impactului acestor creșteri prin diminuarea altor categorii de cheltuieli, dar că spațiul de manevră este limitat”, a mai declarat sursa respectivă.

Astfel, românii care au facturi la DIGI, Vodafone sau Orange riscă să aibă facturile majorate în curând.