Aplicații de rezervare a biletelor de avion – cum să economisești bani când călătorești?

24 mai 2023
Aplicații de rezervare a biletelor de avion – cum să economisești bani când călătorești?
Photo album remembrance and nostalgia in summer journey trip on wood table. instant photo of vintage camera - vintage and retro style

Planifici o călătorie și cauți bilete de avion și cazare? În ajutorul tău vine tehnologia și un dispozitiv care este mereu în buzunarul tău. Da, este vorba despre un smartphone și despre aplicațiile de rezervare a biletelor de avion – acestea te pot ajuta și sprijini în procesul de căutare și cumpărare a biletelor de avion (și rezervarea cazării). Prin urmare, ce nu ar trebui să îi lipsească unui călător modern?

Cine oferă o aplicație de rezervare a biletelor de avion?

Vremea în care răsfoiai cataloage, orare de hârtie și calendare de zbor au trecut de mult. Au devenit un lucru din trecut, la fel ca și rezervările de cazare ”clasice”: acum, tot ceea ce trebuie să faci este să…pornești telefonul mobil. Ești doar la câteva click-uri distanță de bilete de avion ieftin și opțiuni de cazare convenabile.

Un motor de căutare precum https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/clj/0/0/cluj-napoca conține ofertele mai multor companii aeriene, astfel încât să poți combina într-o singură rezervare diferite zboruri, economisind timp de căutare. O astfel de aplicație îți oferă acces la un număr incredibil de oferte avantajoase și peste un milion de unități de cazare în toată lumea. Un cont creat pe o astfel de aplicație de rezervare te va ajuta să rezervi ușor bilete pentru diferite atracții și excursii locale în avans, înainte de călătorie, pe care o poți adapta propriilor nevoi.

Aplicații pentru rezervarea biletelor de avion ieftine

china travel at Great Wall. Tourist in Asia walking on famous Chinese tourist destination and attraction in Badaling north of Beijing. Woman traveler hiking great wall enjoying her summer vacation.

Toată lumea vrea să zboare ieftin, nu? Uneori, căutarea biletului de avion dorit duce la descoperiri grozave: se dovedește că folosind serviciile unor motoare de căutare speciale de zboruri, se pot face economii semnificative. Marea majoritate a acestor site-uri web au propriile versiuni mobile și aplicații dedicate.

Cum funcționează? Pe scurt: motoarele de căutare descarcă informații și toate ofertele de la diverse companii aeriene în mod continuu, prezentându-le într-un singur loc. Prin urmare, este ușor să faci o comparație pur și simplu căutând cea mai ieftină conexiune.

Nu trebuie să verifici singur posibilitatea unui zbor între X și Y: trebuie doar să introduci destinațiile într-un astfel de motor de căutare multiplu și vei primi o listă completă a companiilor aeriene care operează pe această rută.

Avantajul aplicațiilor pentru motoarele de căutare este o abordare non-standard a problemei conexiunii: ele nu prezintă doar zboruri directe, ci și tot felul de combinații de zboruri diferite și cu escale (uneori efectuate de diferite companii aeriene). Și dintr-o dată se poate dovedi că o astfel de conexiune cu o escală îți va permite să ajungi din România în orașul de vis mult mai ieftin.

O altă opțiune excelentă este posibilitatea de a seta o alertă specială de preț pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion: aplicația îți va trimite o notificare când există o ofertă bună pe ruta pe care o dorești.

Nu se poate uita de ofertele speciale și reducerile care sunt uneori oferite de companii care intermediază în achiziționarea de bilete de avion.

De ce să alegi aplicații pentru rezervarea biletelor?

Young women planning vacation trip and searching information

În aplicațiile puse la dispoziție de către anumite motoare de căutare se pot efectua toate activitățile legate de călătoria planificată. Nu este vorba doar de procesul de a găsi bilete la o dată anume și prețul care se potrivește bugetului tău – ci și tot ceea ce vine cu el. Pe lângă achiziționarea biletelor prin intermediul aplicației (procesul în sine este de obicei simplu, rapid și intuitiv), ți se oferă o serie de alte opțiuni.

De la nivelul de aplicare al unei anumite companii aeriene, poți comanda servicii suplimentare, cum ar fi bagaje de cală sau mese. Toate informațiile despre zbor vor fi disponibile în aplicație: numărul biletului, detaliile orelor de plecare și sosire, detalii despre pasageri sau informații despre bagaje, iar dacă dorești să faci modificări minore sau majore (sau chiar să anulezi zborul), o vei face folosind telefonul mobil.

Important: folosind astfel de aplicații, poți face check-in pentru zborul tău și poți stoca cartea de îmbarcare într-un format electronic securizat. Mai poate fi vorba și despre beneficii suplimentare sau promoții și prețuri mai mici, uneori disponibile doar printr-o aplicație dedicată.

De unde să descarci aplicațiile? În funcție de sistemul de operare pe care îl ai pe telefonul mobil, trebuie să accesezi App Store sau Google Play. Iar aplicațiile motoarelor de căutare prin intermediul cărora poți cumpăra bilete de avion și cazare sunt gratuite.