Atenție mare la ofertele din acest an de Black Friday! Detaliile la care trebuie să vă uitați, altfel veți fi păcăliți

08 nov. 2021
Atenție mare la ofertele din acest an de Black Friday! Detaliile la care trebuie să vă uitați, altfel veți fi păcăliți
Sursa foto: Pixabay

Este sezonul reducerilor de Black Friday în acest an și comercianții se întrec în reduceri și oferte. Este și cazul operatorilor de telefonie, internet și TV care vin cu promoții la telefoane sau serviciile pe care le oferă. Acordați însă o mare atenție la acestea pentru că puteți pica în capcană, avertizează ANCOM.

Ofertele speciale la telefonie, internet sau TV sunt la ordinea zilei, însă este foarte important să aveți grijă la ceste promoții. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) recomandă să studiați atenți informațiile privind aceste oferte înainte de a decide să cumpărați un produs sau serviciu.

Românii țintesc cel mai mic preț

Tendința generală de Black Friday este ca românii să alerge doar după ofertele cu cele mai mici prețuri pe care operatorii de telecom le pun la dispoziția clienților. De multe ori însă neglijează detaliile importante din spatele acestora.

Este bine să examinați cu atenție abonamentele la serviciile de telefonie, internet sau televiziune pentru că de multe ori pot include echipamente precum smartphone, tabletă sau televizor cu o reducere substanțială.

Ce trebuie să aveți în vedere

Verificați costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite precum și intervalul exact în care ar urma să beneficieze de eventuale reduceri ale costului lunar al abonamentului. Veți avea surpriza să descoperiți mai târziu că oferta este doar pentru o perioadă mai scurtă decât aceea a contractului.

În acest context, ANCOM menționează că perioada minimă contractuală, adică acel interval de timp în care utilizatorul nu poate renunța la contract fără a plăti taxe de reziliere anticipată este limitată legal la 12 sau 24 de luni pentru contractele telecom.

Fiți atenți la numărul de minute/SMS-uri/trafic de date pe care le include abonamentul, în ce rețele pot fi folosite, în ce ordine vor fi consumate și ce tarife se aplică după consumarea lor. De asemenea, verificați să nu cumva să fiți taxați suplimentar sau să aveți accesul blocat la anumite aplicații de tip VoIP sau file-sharing.

De asemenea, verificați acoperirea cu semnal mobil pentru toţi operatorii mobili activi pe piaţa din România înainte de a achiziționa abonamentul. Asta pentru a nu vă trezi cu o acoperire proastă în zona în care locuiți. În acest sens, ANCOM pune la dispoziție o platformă online unde puteți verifica acest lucru. În plus, utilizatorii pot consulta Netograf, o aplicația de testare a calității serviciului de internet care oferă și informații cu privire la viteza experimentată în mod real de utilizator.

Atenție și la livrarea de produse

Un aspect ce trebuie menționat în această perioadă de Black Friday sunt livrările. Având în vedere numărul mare de comenzi este posibil să apară întârzieri semnificative din partea companiilor de curierat. De asemenea, verificați atent coletul în prezența curierului și refuzați-l în care observați că acesta este deteriorat.

O recomandare a ANCOM este de a verifica opțiunile de livrare și în cazul în care achiziția este una costisitoare să apelați la servicii suplimentare de siguranță, cum ar fi serviciul cu deschidere la livrare sau serviciul de trimitere cu valoare declarată.