Care este astăzi cel mai vizionat serial de pe Netflix în România? Squid Game nu mai este pe primul loc

20 oct. 2021
Care este astăzi cel mai vizionat serial de pe Netflix în România? Squid Game nu mai este pe primul loc
Sursa foto: Pixabay

Cel mai popular serial al momentului, „Squid Game” a fost detronat de pe prima poziție a celor mai vizionate spectacole de pe Netflix. Un alt serial, aflat deja la sezonul trei, se pare că a prezentat mai mult interes pentru public.

Seria thriller „You” ocupă acum prima poziție pe Netflix, odată cu lansarea celui de-al treilea sezon din data de 15 octombrie, transmite Bloomberg. Știrea vine la scurt timp după ce Netflix a declarat că seria sud-coreeană „Squid Game” a marcat cea mai mare lansare din istoria companiei, înregistrând la nivel global 111 milioane de spectatori din 17 septembrie încoace.

„Squid Game”, venituri de aproape 900 de milioane de dolari

Producţia „Squid Game” a costat Netflix 21,4 milioane de dolari și se estimează că seria va genera venituri de 40 de ori mai mari, adică 891 de milioane de dolari.

Squid Game” a fost cel mai vizionat serial sau film de pe Netflix în SUA timp de 24 de zile. În acest interval de la debutul său pe platforma de streaming, 132 de milioane de conturi Netflix au urmărit cel puţin 2 minute.

Amestecând alegoria socială cu violenţa extremă, seria prezintă personaje din cele mai marginalizate categorii sociale din Coreea de Sud, cum ar fi un migrant pakistanez şi o dezertoare din Coreea de Nord, care participă la jocuri inspirate de cele ale copilărie, pentru a câştiga suma de 45,6 miliarde de woni (33 de milioane de euro), cu diferenţa că perdanţii sunt ucişi.

Ce poveste spune serialul „You”

Primul sezon al serialului „You” este bazat pe romanul cu același nume, care a avut premiera în septembrie 2018 și îl prezintă pe Joe Goldberg, un manager de librărie și criminal în serie care se îndrăgostește și dezvoltă o obsesie extremă. În al doilea sezon, Joe Goldberg se mută de la New York la Los Angeles pentru a scăpa de trecutul său și își ia o nouă identitate. Sezonul îl urmărește pe Joe în timp ce se mută la Los Angeles și se îndrăgostește de Love Quinn.

În ianuarie 2020, seria a fost reînnoită pentru un al treilea sezon de Netflix și a fost lansat pe 15 octombrie 2021. În acest al treilea sezon, Joe și Love sunt căsătoriți și își cresc fiul, pe Henry, în suburbia californiană Madre Linda. Pe măsură ce dinamica relației lor ia o nouă întorsătură, Joe continuă să repete ciclul obsesiei sale cu un interes în creștere pentru Natalie, vecina de alături.