Care este cel mai vizionat film de pe Netflix! 100 de milioane de oameni l-au văzut deja

29 sept. 2021
Care este cel mai vizionat film de pe Netflix! 100 de milioane de oameni l-au văzut deja
Sursa foto: Pixabay

Netflix a dat publicității topul celor mai populare seriale și filme după numărul de conturi care le-au urmărit, dar și după numărul de ore de vizionare. Compania este de obicei destul de discretă în publicarea unor astfel de cifre statistice, așa că vă arătăm mai jos care sunt acestea.

Netflix a fost în ultima vreme ceva mai deschisă în ceea ce privește cifrele audienței, dar este în continuare foarte restrictivă cu privire la statisticile pe care le distribuie public. Un motiv poate fi faptul că doar 3% din conținutul cel mai vizionat al Netflix este produs de companie propriu zis, conform unei estimări a industriei de profil.

Însă, această practică s-ar putea schimba, deoarece co-CEO-ul companiei, Ted Sarandos a recunoscut că Netflix „încearcă să fie mai transparent cu talentele și cu piața”.

Cele mai populare filme și seriale

Astfel, potrivit numărului de conturi care au vizualizat conținutul, primele trei poziții la categoria filme sunt ocupate de producțiile „Extraction” (99 de milioane), „Bird Box” (89 de milioane) şi „Spenser Confidential” (85 de milioane).

În ceea ce privește serialele, primul loc este ocupat de sezonul unu al „Bridgerton” (82 de milioane), urmat de „Lupin Part 1” și primul sezon din „The Witcher”, ambele cu 76 de milioane.

Cele mai populare seriale și filme. Sursa foto: Netflix

În funcție de numărul de ore de vizualizare, în topul filmelor se află „Bird Box” cu 282 de milioane de ore, urmat de „Extraction” cu 231 de milioane de ore şi „The Irishman” cu 215 de milioane de ore.

Situația la seriale stă în felul următor: „Bridgerton” ocupă prima poziție cu 625 de milioane de ore, urmat de sezonul patru din „Money Heist” cu 619 de milioane de ore, și de sezonul trei din „Stranger Things” cu 582 de milioane de ore.

Sursa foto: Netflix

Însă topul care ia în calcul orele de vizionare are unele dezavantaje, pentru că favorizează filmele și serialele care au o durată mai mare. Spre exemplu, „The Irishman” cu ale sale trei ore și jumătate, care apare brusc în top 10 filme Netflix în funcție de orele urmărite, nici măcar nu intră în top 10 după numărul de conturi care au vizualizat acest conținut.