Cele mai bune SUV-uri în momentul de față, ca raport calitate preț

16 oct. 2021
Cele mai bune SUV-uri în momentul de față, ca raport calitate preț

SUV-urile bune chiar pot face aproape tot și nu degeaba sunt în topul preferințelor în ultima vreme, inclusiv în România. Acestea au tendința să arate un pic mai bine decât modelele hatchback sau berlină și îți oferă în plus o poziție de condus mult mai ridicată. De asemenea, există și acel spațiu suplimentar pe care-l oferă pentru pasageri și bagaje, dar și faptul că multe vin cu tracțiune integrală, ceea ce este un atu când se strică vremea.

Chiar dacă uneori producători de SUV-uri parcă au o lipsă de varietate în stilul și abordarea designului, acest segment a atras tot mai mulți constructori în această zonă, așa că ai de unde alege. Și pentru că protecția mediului nu mai este acum doar un trend ci o stare de fapt, multe sunt disponibile și în variante plug-in hybrid sau complet electrice. Deci dacă sunteți în căutarea unui SUV, iată topul primelor zece modele favorite care disponibile în prezent, potrivit Carwow.

1. Volvo XC40

Unul dintre cele mai bune modele la ora actuală este Volvo XC40. Stilul său funky îl ajută să iasă în evidență și există mult spațiu în interior pentru familiile mici. De asemenea, există versiuni economice, precum sunt cele plug-in hibrid sau complet electrice și sunt foarte confortabile la drum. La toate acestea se adaugă o mulțime de sisteme de siguranță, care fac din acest SUV unul destul de greu de învins. Este disponibil și cu un sistem avansat de control al vitezei, care vă menține la o distanță de siguranță față de mașina din față și vă poate menține automat pe bandă.

2. Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq este un SUV de familie extrem de versatil. Acest model este comercializat în două variante, cu cinci sau șapte locuri, deci există mult spațiu și pentru familiile mai numeroase. Gama de motoare cu care vine echipat este economică și oferă un condus plăcut, iar calitatea construcției este bună. De asemenea, este printre cele mai sigure SUV-uri, obținând un rating de siguranță de cinci stele Euro NCAP, care aduce un plus de liniște pentru cumpărătorii acestei mașini de familie.

3. BMW X3

BMW X3 vine cu o doză sănătoasă de atracție pentru cei care iubesc produsele premium din clasa SUV și este surprinzător de distractiv la condus. Modelul este confortabil, dar și ceva mai sportiv decât media acestei clase. Există o mulțime de spațiu în cabina elegantă și are unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment. La fel de impresionante sunt și abilitățile sale de transport în portbagaj, dar și gama de motoare. Toate sunt puternice, economice și foarte silențioase. Cu toate acestea, opțiunile suplimentare pot fi puțin cam scumpe.

4. Skoda Karoq

Skoda Karoq este poate printre cele mai potrivite SUV-uri pentru familie. Nu este nicidecum o mașină distractivă la condus, dar este confortabilă, spațioasă și foarte bine construită. Designul pare puțin cam sumbru, dar dacă sunteți în căutarea unui SUV care îndeplinește multe criterii nu veți greși cu Karoq. Prin oraș Karoq este foarte ușor de manevrat, dar aveți grijă la cutia de viteze automată DSG opțională, pentru că aceasta poate fi lentă în răspuns la viteze mici, mai ales în combinație cu motorul diesel TDI de 2.0 litri și 150 CP.

5. Audi Q5

Q5 vine, tipic mărcii Audi, cu o cantitate adecvată de tehnologie și calitatea premium, din care rezultă un SUV de familie practic și bine construit. Este impresionant de confortabil pe șosea și silențios la drumuri lungi. Cu toate acestea, un BMW X3 va fi mai distractiv de condus. În ciuda acestui aspect, dacă sunteți genul de cumpărător care dorește un SUV care să vă ducă dintr-un loc în altul cu minim de efort și agitație, în timp ce arătați decent, atunci Audi Q5 este o alegere bună pentru dumneavoastră.

6. Volkswagen Tiguan

Cel mai recent model Volkswagen Tiguan vă intra în viață dumneavoastră cu o ușurință incredibilă. Nu numai că arată bine, dar este practic și ușor de condus. Este totuși unul dintre cele mai scumpe SUV-uri de familie „accesibile” ca preț. Tiguan nu este tocmai interesant de condus, dar este confortabil, liniștit și se simte sigur și stabil pe drumuri mai rapide. De asemenea, este relaxant să știi că ești protejat de sistemele sale avansate de siguranță, inclusiv de frânarea automată de urgență în oraș care vine cu echiparea standard.

7. Ford Kuga

Dacă doriți un SUV de familie accesibil și distractiv la volan, aruncați atunci o privire la Ford Kuga. Stilul său de condus este aproape la fel ca la un Ford Focus, dar cu caracterul practic și aspectul unui SUV. Acesta vine cu o mulțime de echipamente standard și există spațiu decent pentru pasageri. Pe de altă parte, un dezavantaj este portbagajul său, care ar fi putut fi ceva mai mare. Totuși, este suficient de mare pentru anumite valize și alte lucruri de care ai nevoie în vacanță sau pentru o sesiune de cumpărături mai consistentă.

8. Peugeot 3008

Peugeot 3008 este un SUV cu un design atrăgător și un interior spațios. Este impresionant de confortabil de condus și are printre cel mai mare spațiu în portbagaj din clasa sa. Aveți însă grijă că tabloul de bord și aspectul comenzilor de control poate fi un pic cam descurajator. Ca mașină de oraș, Peugeot 3008 bifează majoritatea lucrurilor pozitive. Cu toate acestea vizibilitatea nu este totuși foarte grozavă din cauza stâlpilor masivi care creează zone fără vizibilitate și din cauza lunetei minuscule ce oferă o vizibilitate scăzută în spate.

9. Nissan Qashqai

Cel mai recent model Nissan Qashqai păstrează toate calitățile care au făcut modelul de anul trecut un real succes, dar adaugă o doză mică de stil și o cabină mai premium. Este bine echipat, mai practic ca oricând și decent de condus, dar nu se remarcă în mod special din niciun punct de vedere. În față există mult spațiu, dar, mai important, este că și pasagerii din spate au loc destul. Ușile se deschid de asemenea frumos și larg, așa că intrarea și ieșirea se face foarte ușor. Portbagajul este destul de mare, dar modele alternative precum Volkswagen Tiguan oferă mai mult spațiu de stocare. Totuși, este o mașină de familie practică, care oferă din toate câte ceva.

10. Hyundai Tucson

Designul aparte al lui Hyundai Tucson s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor, dar cel puțin se face remarcat. Sub acest design regăsim însă un SUV încăpător, bine echipat, cu un interior atrăgător și vine cu opțiunea unui motor hibrid. La condus poate fi totuși puțin rigid. Pe de altă parte, Hyundai Tucson este o bună alegere pentru oraș. Vizibilitatea este excelentă datorită geamurilor laterale mari și este decentă și în spate. Suspensia este oarecum rigidă pentru acest tip de mașină, dar totuși nu este chiar foarte dură.