Cresc prețurile la DIGI, RCS-RDS, Vodafone și Orange? Cu cât ar urma să se scumpească toate abonamentele. Suma este enormă

13 nov. 2022
Cresc prețurile la DIGI, RCS-RDS, Vodafone și Orange? Cu cât ar urma să se scumpească toate abonamentele. Suma este enormă

Cresc prețurile la DIGI, RCS-RDS, Vodafone și Orange? Aceasta este o întrebare care le dă românilor un nou fior. Nu era de ajuns că prețurile au explodat pur și simplu pentru atât de multe produse și servicii, iar acum operatorii de telefonie mobilă, internet și cablu vin și ei cu o veste proastă.

Din păcate, scenariul este unul cât se poate de real. Clienții DIGI, RCS-RDS, Vodafone și Orange trebuie să se aștepte ca facturile lor să fie oricând majorate, din cauza crizei economice actuale.

Vodafone și-a anunțat deja clienții că vor urma majorări de prețuri, încă din luna septembrie a acestui an, iar DIGI RCS-RDS urmează să facă același lucru. Concret, compania își adaptează prețurile la realitatea economică din prezent.

„În discuțiile cu reprezentanții operatorilor, aceștia au susținut că majorarea prețurilor la energie electrică a contribuit la sporirea semnificativă a ponderii acestui tip de cheltuială în totalul cheltuielilor operaționale și că vor fi nevoiți, cel mai probabil, să aplice în perioada următoare majorări tarifelor practicate la abonamente, cuantumul majorării urmând să fie decis în funcție de rezultatele unor analize interne. Ei mai susțin că au luat măsuri de reducere a impactului acestor creșteri prin diminuarea altor categorii de cheltuieli, dar că spațiul de manevră este limitat”, arată profit.ro.

Cresc prețurile la DIGI RCS-RDS

Clienții DIGI RCS-RDS ar trebui să se aștepte la prețuri mai mari cu 15% pentru aceleași servicii, începând de lunile viitoare. Compania nu a venit în mod oficial cu un anunț în acest sens, ea fiind făcută de surse din această industrie.

„Dacă prețurile la energie electrică rămân la nivelurile de acum, vom fi nevoiți să scumpim cu încă 10-15%, creând astfel supra-inflație, peste indicele actual existent”, spuneau sursele pentru profit.ro.