Cum racolează traficanții de droguri copii prin intermediul jocului Fortnite

30 mart. 2021
Cum racolează traficanții de droguri copii prin intermediul jocului Fortnite

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri online în momentul de față și mii de copii îl accesează și în România. Părinții nu știu cât de periculos poate deveni acesta și mai ales că cei mici pot să cadă victimele unor traficanți de droguri, care-i transformă în cărăuși. O anchetă din Marea Britanie, publicată în The Times a scos la inveală informații uluitoare.

Traficanții de droguri găsesc pe rețelele de socializare copii de până la maxim 12 ani și le oferă bani virtuali, v-bucks, pentru a-și cumpăra diverse obiecte pentru acest joc. Totul este online, iar realitatea este una virtuală. Nimic nu este real, dar copiii ajung dependenți de acest joc și sunt dispuși la orice compromis pentru acesta.

Copiii sunt obligați să ascundă drogurile în case sau să le transporte dintr-un loc în altul

Traficanții profită de această vulnerabilitate și o perioadă de timp le oferă acești v-bucks gratuit pentru a-i fideliza. Apoi încep să le ceară diverse la schimb. Mai exact să transporte droguri dintr-un loc în altul sau chiar să ascundă substanțele interzise în casele lor. Părinții nu știu nimic din ceea ce fac copiii lor și află de multe ori când este foarte târziu. Puțini înțeleg cât de periculos poate fi jocul Fortnite.

“Infractorii folosesc jocul video Fortnite pentru a racola copiii de până la 12 ani cu scopul de a-i transforma în cărăuși de droguri. Moneda virtuală a jocului, v-bucks, este oferită copiilor care doresc să cumpere diverse obiecte extra pentru joc, cum ar fi costume și mișcări de dans pentru personajele lor, dar nu își permit să facă acest lucru. După ce copilul este obișnuit să primească acești bani virtuali, traficanții de droguri cer ceva în schimb. Aranjează să se întâlnească personal și deseori îi cer copilului să depoziteze droguri în dormitorul lor sau să le livreze clienților”, au transmis autoritățile din Marea Britanie, care speră să stopeze acest fenomen periculos, care s-a extins enorm în ultima perioadă.