DIGI are probleme mari! Toți abonații trebuie să fie informați! Gafa imensă comisă de RCS-RDS are impact asupra tuturor clienților

17 dec. 2021
DIGI are probleme mari! Toți abonații trebuie să fie informați! Gafa imensă comisă de RCS-RDS are impact asupra tuturor clienților

DIGI primește o lovitură neașteptată din partea CNA-ului. Operatorul este protagonistul unui mare scandal. În urma unei plângeri făcute de o televiziune concurentă, RCS-RDS s-a ales cu o amendă uluitore chiar în pragul sărbătorilor de iarnă.

Când vine vorba de televiziune, concurența este una mare, iar DIGI a intrat în vizorul lui Adrian Sârbu. Fostul patron de la PRO TV, care acum deține Aleph News a făcut o plângere la Consiliul Naţional al Audiovizualului, în urma căreia DIGI a fost amendat.

În urma sesizării făcute, RCS & RDS are de plătit o amendă de 10.000 de lei, iar dacă vă întrebați care este motivul, ei bine, lucrurile sunt destul de clare din moment ce reprezentații CNA i-au dat dreptate lui Sârbu.

Adrian Sârbu a acuzat RCS-RDS că nu a inclus Aleph News în grupul cu canalele de ştiri din grilă, aşa cum cere Legea, iar CNA i-a dat dreptate încă din luna noiembrie. Atunci, membrii consiliului audiovizual i-au atenționat pe cei de la DIGI și le-au dat răgaz, un termen de două săptămâni pentru a remedia problema cu Aleph News, însă iată că nimic nu s-a schimbat.

Joi a fost ziua decisivă pentru DIGI. La o lună după plângerea intentată de fostul șef al PRO TV-ului, DIGI nu a rezolvat problema sub nicio formă, așa că CNA-ul nu a avut altă opțiune decât să amendeze operatorul.

Aleph News acuză DIGI de încălcarea legii

Să nu uităm nici de ieșirea nervoasă a lui Adrian Sârbu din noiembrie, atunci când acesta a acuzat DIGI de abuz de poziție dominantă, dar și de încălcare a legii. ”Faceţi abuz de poziţie dominantă! Încalcaţi legea în mod repetat din martie 2021, când trebuia să introduceţi Aleph News în grupul de posturi de news”, i-a transmis acestuia reprezentatului RCS-RDS în şedinţa forului audiovizual din 23 noiembrie.

Explicația DIGI? Ei bine, reprezentanții operatorului spun că sunt probleme tehnice care nu permit încă adăugarea Aleph în grupul cu posturile de ştiri, iar o modifcare se va putea face de abia de anul viitor.

Ce spune însă legea? Articolul 4 din Decizia nr. 72 din 2 februarie 2012, prevede că alocarea în frecvenţă a serviciilor de programe se face cu respectarea următoarelor cerinţe:

a)serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică;

b)serviciile de programe de radio se alocă în frecvenţă după serviciile de programe de televiziune.