DIGI dă cea mai bună veste clienților săi! Pericol mare pentru cei care au abonamente la Vodafone și Orange

19 apr. 2022
DIGI dă cea mai bună veste clienților săi! Pericol mare pentru cei care au abonamente la Vodafone și Orange

Vești bune pentru DIGI, dar pericol mare pentru Orange și Vodafone, care par să nu mai fie deloc favoriții clienților din România. O arată cifrele furnizate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

DIGI rămâne așadar lider, încă de la lansarea portabilității, cu peste 3,4 milioane de numere de telefonie mobilă și fixă atrase în cei peste 13 ani de existență a serviciului de portabilitate, potrivit statisticilor comunicate de autoritatea mențjonată mai sus.

În primele trei luni din 2022, DIGI a depășit 180.000 de numere de telefon portate, din care peste 174.500 în rețeaua mobilă și peste 6.300 în rețeaua fixă. În luna martie, peste 66.000 de utilizatori au ales, prin portare, rețeaua mobilă și fixă DIGI.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021 (ianuarie – martie), DIGI a atras cu 22,8% mai multe numere de telefonie fixă și mobilă și cu 27,2% mai multe numere mobile decât în primele trei luni ale anului anterior.

Strategie de extindere pentru DIGI

În noiembrie 2021, compania a câștigat drepturile de utilizare pentru spectrul în benzile de 800 MHz și 2600 MHz FDD și TDD, în urma licitației organizate de ANCOM pentru alocarea unor noi frecvențe pentru comunicații mobile de bandă largă. În acest fel, DIGI și-a maximizat portofoliul deținut, astfel încât să dezvolte și să extindă în continuare capacitatea rețelei mobile, scopul final fiind acela de a le oferi clienților servicii de calitate și tehnologie de ultimă generație.

Compania își continuă strategia de a le oferi abonaților săi cele mai bune servicii de comunicații, la cele mai avantajoase prețuri de pe piață și, de aceea, investește constant în infrastructură pentru a crește permanent calitatea acestora.

În prezent, rețeaua mobilă are acoperire outdoor de peste 99,5% din populația României. În plus, încă din 2019, DIGI a lansat serviciul 5G, care este disponibil, în prezent, în București, în alte 13 localități din țară, dar și în zone cu mobilitate ridicată, precum Valea Prahovei.