DIGI își vinde toate afacerile din Ungaria. Cu ce l-au supărat autoritățile maghiare pe patronul Zoltan Teszari

31 mart. 2021
DIGI își vinde toate afacerile din Ungaria. Cu ce l-au supărat autoritățile maghiare pe patronul Zoltan Teszari

Grupul DIGI are supremația în România, iar Ungaria era a doua piață de desfacere pentru compania controlată de Zoltan Teszari, denumit și miliardarul fără chip deorece refuză să apară în public și nu acceptă să i se facă nicio fotografie. Acum DIGI a anunțat că își vinde afacerile din țara vecină, ca urmare a neînțelegrilor cu autoritățile maghiare, pe care le acuză că îi refuză accesul la 5G.

Grupul DIGI a făcut acest anunț în mod oficial prin intermediul unui comunicate pe Bursa de Valori, unde compania este listată. Astfel investitorii au fost anunțați că gigantul tech a încheiat un acord preliminar și neobligatoriu pentru vânzarea Digi Ungaria și a filialelor Invitel Ltd și I TV Ltd către 4iG Plc, unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria.

DIGI s-a supărat pentru că Ungaria i-a blocat dreptul de a participa la licitația 5G

Grupul DIGI a fost respins de autoritățile maghiare atunci când a dorit să participe la licitație 5G din Ungaria. Reprezentanții companiei au dat statul în judecată, dar au pierdut. În luna februarie definitiv, ceea ce i-a determinat să plece de tot de pe piață, deși prezența lor era una puternică.

Mai exact DIGI număra peste 1,1 milioane abonați în Ungaria și se află pe această piață de mai bine de 23 de ani. Tranzacția anunțată ar urma să se finalizeze până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria si filialele sale, și se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorității de concurență.

Anunțul DIGI de pe Bursă

„Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă si mobila. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020. În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.”, scrie în anunțul postat luni pe bursa din România de Digi Communications.

DIGI a început să se dezvolte tot mai mult în Spania, unde a crescut considerabil business-ul. Chiar l-a depășit recent pe cel din Ungaria. În anul 2020, în Ungaria, DIGI a înregistrat venituri de aproape 200 milioane EURO și EBITDA ajustată de aprxomativ 54 milioane EUR).